Rudies och konsten att leva livet

Om att vara fru till en, mamma till tre, hobbybonde och barnmorska.

Nyårsafton

Kategori: Allmänt

Gott nytt år alla bloggläsare. Sitter här hemma klappad och klar. Håret fixat, sminket fixat, bara att dra på sig klänningen kvar i stort sett. Som vanligt är jag klar i förväg. Börjar alltid flera timmar innan för att senare inse att det bar tagit ungefär 5 in är färdigställa allt. Har hunnit grunda med en rom och cola också och som tiden ser ut nu så hinnar man nog ta en till innan det blir avfärd.

Ska till syrran och Jan och käka fin middag. Gott som tusan ska det bli. Kul att få en rikitg nyårsmiddag, annars skulle det nog bara ha blivit en hämtpizza eller nå och det är ju inte så kul.
Sen bär det av til gröna sochuset för att festa som fan. Haha. Har tänkt at kryssa lite mellan lgenhetrna för att få ut det mesta av kvällen.

Grabbarna var och inhandlade fyrverkerier igår och skumpan är på kylning. Videokameran är laddad. Nu jävlar smäller det.

Farväl 2006, men framförallt, Välkommen 2007!

Idag är det fredag.

Kategori: Allmänt

Ja den här veckan har då gått riktigt fort, men det blir väl så efter julen. Nu sitter jag hemma och chillar på morgonkvisten. Eller morgon och morgon, det är ju inte direkt jätte tidigt. Sover längre på dagarna nu när jag har tv i sovrummet för då kan vi sitta uppe och nöta Rome på kvällarna. Fattar inte hus FiletminJohn orkar upp bara.

Sydde min klänning igår. Den jag hade på julaftonen. Köpte den till balen i nian och har använt den en gång förutom nu på julen då. Men nu fick den en snajslig korsettrygg istället så nu ska jag ha den på nyår också. Kul med symaskin så man kan sy om gamla kläder som känns förbrukade till nya fräscha kläder. Måste sy upp alla mina jeans också. Jag hatar när jeansen blir för korta så jag tar alltid för långa och sen får jag sy upp dem lite.

Ska till Rosvik senare idag också. Ska hälsa på moster och kusinen. Fast den riktiga sanningen är ju Elvira. Kusinens dotter som fyllde ett år på julaftonen. Hon är så himla snäll och söt. En sån unge har jag lagt in beställning på. Det ska bli skoj att åka någgerst. Nog för att jag och mamma varit bra på att ranta nu under mellandagarna. Varje dag har vi varit på nya äventyr och fått dagarna att gå framåt.

Ska på MAXI och se på Marcus sen. Åh, min lilla Marcus, han är ju så söt. Haha. Det ska bli kul att se han live. Mamma ska även köpa en skiva och få den signerad. Sanningen att säga så är det faktiskt mamma som är mest frälst. Ska ha med vidoekameran också om jag vågar så jag kan filma han. Men jag tycker sånt är lite väl skämmigt så man får väl se..

Nu ringde just mamma och sa att det inte blir nå Rosvik för de började gorma så mkt som vanligt. Men nya tag, vi hittar på något annat att göra. Ska kankse ut och äta lunch igen. Haha. Vi måste ju beta av alla luleås lunchställen nu. :) Har hunnit med 2 olika buffeer, vi siktar¨på den tredje idag.

Nä, nu ska jag gå och bädda sängen och småplocka lite. Det finns alltid saker stt göra :)

Nu är det färdigt

Kategori: Allmänt

med julfirandet. Känns som att det bara blåst förbi. Swisch sa det. Ska bli kul och se när julkänslan infinner sig. Kankse till påsk? Nåja, en bra jul har det då varit. Det är tråkigt att åka runt så mkt vid jul. På julafton går det bra, men sen vill jag vara hemma och fira lite med John också. Känns som att jag knappt träffat honom fast båda har fått vara lediga. Nu är han då tillbaka på jobbet igen och jag är arbetslös. Hemma och tråkar. Har då fått finfina julklappar iaf. Det känns som att jag fått jävlart allt möjligt så nu har jag inte den blekast om det överhuvudtaget finns något mer jag kan äga. Haha. Har fått en draught master, en symaskin, en skoteroverall, en gryta, en projektionsklocka, böcker, presentkort, prydnassaker, chokladaskar, pengar, ja allt du kan tänka dig. Var även iväg och köpte min och Johns julklapp till varndra igår. En tv till sovrummet. Så nu kan vi ligga och se film tills vi somnar. Mysigt.

Väntar på att mamma ska komma och hämta mig. Vi ska fara till stan, måste på af och påanmäla mig till a-kassan. Sen ska vi väl ranta lite. Hon är ledig mellandagarna så då har jag någon att leka med iaf. Imorgon kommer farmor och farfar och klipper sig. Det är bra, jag behöver lite stålar. Min ekonomi tillåter egentligen inte att jag köper en tv för jättemånga mer tusen än vad jag kan lägga ut, speciellt inte när jag har den andra tvn att lösa ut, menmen, det är ju en julklapp. Det är bara att börja om att spara pengar från scratch. Inte värre än så. Linda brukar alltid säga att man inte ska man hålla på och spara en massa pengar på hög när man kan dö imorgon, det är bättre att köpa vad man vill och leva av dem istället. Hon vet vad hon talar om, hon har varit där.

Annars då.. Den 19 Januari ska vi ha fest här. 3 födelsedagar att fira. John, Linnea och Matte. Linnea fyller 20 så desto större anledning att dra till på stort. Därför har vi kommit fram till att vi inte har något på nyår. Dels var intresset inte så stort. Så det blir att flänga runt i stan. Många skulle ha fest så det blir att fara runt lite. Kanske se fyrverkerierna. Har aldrig gjort det. Är som rätt så knepigt att ta sig från rutvik in till stan bara för det. Har fortfarande inte insett att nyår är på söndag, men det ska bli kul.

Blev fest på juldagen. Var inte meningen men ibland blir det annorlunda från hur man har tänkt sig. Var i Koler hela dan och på kvällen hos Johns farmor och farfar. Så vid nio taxi in till stan och halsa rödvin så man skulle vara klar att gå ut före 11. Alla skulle på Grace så vi hängde på, men efter nästan en timme i en krogkö som varken gick bakåt eller framåt gav vi upp och gick på Heroes istället. Inte så värst skoj. Men vi hade riktigt kul innnan det. Var i gamla sochusen och det var tamefan fest i alla lägenheter där. Sprang runt mellan väningarna på olika partyn och hade allmänt svin kul. Haha.

Nä nu borde mamma börja komma så jag ska göra mig klar. På återseende!