Rudies och konsten att leva livet

Om att vara fru till en, mamma till tre, hobbybonde och barnmorska.

Ungdomsförmedlingen.

Kategori: Allmänt

Ja, alla dessa förmedlingar hit och dit. Nu är jag då iaf förflyttad till ungdomsförmedlingen, vilket innebär att jag får samma ersättning som akassan, men jag får det från försäkringskassan istället och sparar på så sätt stämpeldagar. Men jag ska bara vara inskriven där i 3 veckor och sen går jag tillbaka till af. Alltså jag blir tokig snart. Så nu har jag alltså slutat få pengar från akassan även fast jag inte ens hunnit börja få därifrån ens. Vojvoj säger jag bara. Men imorrn får jag då iaf lite pengar, inte för att det blir någonting över efter alla skulder, men det känns skönt att få göra sig skuldfri.
Sen när jag väl är på uf så går jag fel och klantar. Min gubbe hette Bengt Haakun. Jag sa att jag skulle till Håkan. Så jag sitter på Håkans kontor och väntar medans han är i telefonen för att sedan inse mitt misstag. Som tur var är Håkan en go person och hjälper mig till Bengt, men hela mötet med Bengt gick ju sedan ut på att skämta om mig. Även i receptionen skrattade de hjärtligt när jag gick. Men ska man göra ett intryck är det lika bra att pränta in det ordentligt. Ska dit imorrn också, Dem lääär ju känna igen mig. Haha

Nu sitter jag hos Thess och chillar lite. har varit på stan och hadlat lite julklappar och sånt. varit förbi på jobbet en sväng också och tjattrat lite. Thess är på sitt jobb och försöker kräva lite pengar, det ska bli ytterst intressant att höra vad de har att säga. Malin är på väg hit nu också och ska komma och umgås lite. Jag hade ju lust att gå ut lite ikväll, men det verkar som att alla har planer. fan också, nu när jag är barnledig och allt. Haha. Nä, men john ska och tatuera sig efter jobbet och det lär ju ta ett tag, men nog vet ju vi hitt på nå att göra.

Igår fick jag skruva ihop möblerna, det blev jätte fint. Men jag behöver en till hatthylla så malin ska köpa en på lördag när hon ska till IKEA. Då blir hallen komplett. För tillfället...

Skulle filea en 3 kgs lax igår också. Haha. Har aldrig fileat en fisk och jag äger ingen filekniv. Vi var 4 pers. Jag, john, matte och Grew som då skulle försöka lista ut hur man skulle ta sig tillväga. Hal som fan var den jävlen så det gick uinte att hålla i den. Efter att den glidit runt och fiskat ner hela diskbänken lyckades jag då iaf få av huvudet på den. Men sen då.. Ingen hade någon aning hur man skulle göra och just då kom Tomas förbi och det var ju en himla tur det. För när han började filea den så gjorde han tvärom mot för vad vi kom fram till. Vi kom överens om att nästa gång köper jag en färdigfilead lax, även om den är lite dyrare. Det roligaste lär ju iaf ha varit när vi lekte stuck in the middle with you med den :)

Nä nu ska jag ta en kopp kaffe.

Bastubad och IKEA.

Kategori: Allmänt

Tusans vad fin den var bastun. Vi satt tio pers samtidigt och då rymdes det lätt några till utan att trängas. Vi bastade i flera timmar, det var skönt att kunna gå mellan bastun och ute rummet som man ville när det blev för varmt. Men vi hade gjort den största tabben som finns. Hur kan man ha en bastupremiär och köpa för lite öl. Det är ju helt otroligt. Allt tog slut. Visserligen hade vi ju annat, men hur kul är det att typ sitta o ch dricka vin i bastun? Inte så värst.. Men då vet man ju till nästa gång. :)

Igår var jag, mamma och Thess på IKEA. Fan va kul det var att shoppa loss lite. Hittade så himla mkt som jag ville ha, men jag har ju ingenstans att sätta det. Haha. Men det blev då lite nytt iaf. Har fixat till data rummet nu så det blev lite mera bebott. Jag sa till John  att vi måste vara de enda männsikorna som pyntar kontoret med kräldjur. haha.
Helt otroligt att jag anser att vi har för lite rum. Hur överlevde jag egentlien i 26 kvm? Nu har jag ca 130, men jag villl ändå ha mer.
Thess hittade också mkt fina ssaker till sin nya lägenhet. Mamma köpte, som vanligt, bara saker till alla andra och inget till sig själv.
Köpte även en väggdekoration till badrummer så nu MÅSTE jag måla om där. Ska nog köpa färg dit idag så jag kan göra det typ imorrn. Köpte även en byro och nya hatt och sko hyllor till hallen, så nu blir den tillfixad också. Det är så kul att f¨å lite nytt. När det är IKEA det handlar om får man ju även så mkt nytt för så lite pengar.

Malin Seamountain och Hellepelle skulle komma vid elva någon gånbg också och färga hår och klippa sig. Det blir skönt med lite samlag höll jag på att skriva, men jag menade ju självklart sällskap. :)

Nu ska jag börja med byron, det LÄÄÄR ju ta ett tag :)

Pepparkaka.

Kategori: Allmänt

Håller på att baka pepparkakor nu. Det är rätt så kul. Det blir ett zoo, med grisar, bockar, giraffer, kameler, krokodiler, fiskar och så några skötare. Haha. Sen ska jag garnera med florsocker och nonstop. Som ett barn. Väntar på att Thess ska komma och hjälpa till. Sen ikväll ska vi dricka äppelkakavin och spela spel och smälta choklad och göra figurer av. En riktig pysselkväll vill säga. Det är kul att göra någonting annat någon gång.

Imorrn är det bastupremiär. Nästan ett år har det tagit att få ihop bastun som är stationerad i en gammal lada. Supermysig är den. Karin, Tore, Tomas och Tobbe har verkligen varit sjukt duktiga. Bara lite småpet kvar nu:) Så då blir det fetfest här uppe på näset imorrn. Haha. Tur att man har nära hem iaf. Det finns de gånger folk har behövt hjälp för att ta sig de 20 stegen till sitt hus, men då vet man att man har haft en bra kväll.

På torsdag får jag mina pengar från akassan. Äntligen! som Gert skulle ha sagt. Ska bli kul att veta hur mkt det blir bara. Så på måndag blir det mest troligt IKEA i Happis. Man måste ju shoppa upp pengarna innan man fått dem, allt annat är ju konstigt. Nä, men det är ju vissa saker jag verkligen behöver inhandla.

Nu ska jag lyssna på lite The Who i väntan på Thess..