Rudies och konsten att leva livet

Om att vara fru till en, mamma till tre, hobbybonde och barnmorska.

Tuppjuck.

Kategori: Allmänt

Igår trodde jag att det skulle bli en slö dag med bara tvtittande efter en natt med i stort sett ingen sömn alls pga, kaffe vid 11-12 tiden. Smaaart! Men icket sa Nicket!

Jag kom ju på att jag skulle göra bäst i att måla utemöblerna klart igår så att jag inte behövde göra det i dag, för då skulle vi vart tvugna att sitta i blöt färg idag och hur kul är det då? Så jag målade dem samtidigt som John, Simon och Jocke for med lastibilihyttinen och hämtade nå slipers från Johns farfar som vi ska ha till bastualtanen.

När det var klart käkade vi lite grillat rester från igår och drog 2 parti poker. Det var som skoj, det var ett tag sen nu. Sen började ju som vanligt Simon och John snacka om nån cross som de vill köpa. De hittade en på Blocket någonstans i Rutvik, men vi visste inte var.

Erkki Virrti kom förbi med tuppen. Han är jätte söt. Han rymde två gånger och tyckte inte att det var så kul när alla jagade honom för att stoppa in han i buren igen. haha! Han är nog rätt sur på alla nu. Hönan är på mental test med Eriks andra tupp och klarar den det ska den också få komma och bo här.

När vi sen satt och drack kaffe kom vi fram till att vi skulle fara runt i Rutvik och leta efter crossen eftersom karln inte svarade på mailen. Vi tröck alla in oss i mörcen, jag, John, Simon, Jocke och Erik och drog på en liten tur. Erik antastade alla han såg genom att fråga dem om de visste någon som sålde en cross, allt från små barn till fjortisar. Haha. Jag satt bara mest och tittade på hus för att komma fram till vilken färg jag vill ha mitt. Efter att jag kollat på 100.000 gula hus i Rutvik hittade jag ett som hade exakt sån färg som jag vill ha.

Självklart hittade vi ingen cross så vi for till gstad istället och köpte hämtpizza. Efter att vi ätit klart pizzan hos oss så ringde crosskillen som visade sig bo på ankberget, enda stället i Rutvik där vi inte kollat (inte för att det hade hjälp, crossen stod i garaget) Vi for dit och tittade på den. Simon testkörde den och blev förälskad. Så efter återigen lite överläggning hemma hos oss kom de fram till att de ville ha den, men nu svarade inte killen i telefonen.

Nåja, Simon gick hem och vi gick och la oss i sängen när Simon ringer och säger att de måste fa och hämta den ikväll för att killen ska fara och grilla imorrn. Så iväg bär det för Grabbarna Grus. När de kommer dit upptäcker de att det är lite luft i framdäcket och att ventilen är lite trasig, men inte är de lessna för det, de fick en whiskey som plåser på såren.

Så nu äger de en cross som de med mest sannolikhet kommer att antingen skada sig svårt eller köra ihjäl sig med. Huvvaligen. Har försökt skjuta upp crossköpet så långt det går nu, men va fan, det har kul i några veckor, sen ledsnar dem och säljer den. Nog vet jag hur det går till.

Lägtar tills imorrn när vi får hämta valpen. Hoppats som fan att John tål den, men det tror jag nästan han gör. Har fått godkänt av mamma också. Fick ett sms igår där det stod "Den är barnvänlig, bra för framtiden" haha. Hon har då bara en sak i skallen. Snacka om att dra kortaste strået. Av syrran får hon en bebis, av mig en hund. Hihi!

Nä, nu ska jag sluta nöta här, visserligen är klockan bara 07.32 så jag har ju hela dan på mig att göra förberedelser inför ikväll och räkna matte som ett psyk, men jag börjar bli trött i armarna och i nacken nu.

Och ja, förresten, glöm nu inte bort att ta med öl och kött och komma hit och grilla ikväll. Det blir skitnajs! Dimp in vid 7 tiden nån gång ska du se att det löser sig!

Lycka.

Kategori: Allmänt

Ojojoj, igår hände det mycket. Det är nog bäst att jag tar det från början.

Det började med att jag, John och Simon åkte till Erik och chillade lite och drack kaffe för att senare dra vidare till Bjärven. Erik nämnde då att han skulle sälja sin bautastora kaninbur med 4 olika rum för djur så jag sa att jag tar den på en gång, så nu slipper vi (John) bygga en sån. Erik, snäll som han är, ger bort buren till mig i utbyte mot andra tjänster (men nej, inget snusikgt!).

Vi dara till Björn och är där ett bra tag och dricker kaffe och spelar ps3 på hans full hd tv. Det var en upplevelse kan man lugnt säga. Efter Björn far vi till en arbetskompis till Erik där han ska få två tuppar som hon var tvungen att göra sig av med. Vi bestämmer oss för att jag ska ta en av de tupparna och låna en av Eriks hönor (en som är mobbad av de andra) och ha dem så de får bo i ett rum i kaninburen. (Du vet de är en fyra rum med kök och balkong på andra våningen) Kul kul tycker jag.

Ungefär samtidigt bestämmer vi oss för att vi ska grilla grillspett på kvällen och passar på att bjuda in Erik och Linnea som är på. Tidigare har jag pratat med både Thess och Putte och de var också med på noterna. Simon är ju en självklar gäst. Emelie kommer också och äter lite med världens sötaste valp. Det var gott som fan och trevligt!

Så nu till valpen då som är en av Rex´s valpar som av någon oförståelig anledning inte har blivit såld. Den är ju bara såååååå söt! Jag och John har ju funderat ett bra tag nu på att prova ha en hund för att  se om han klarar av det så vi kan köpa en. Då säger Emelie att vi kan prova ha Lycka och om han tål henne kan vi köpa henne. Jippie! Fatta vad underbart om han skulle tåla henne. Tydligen funkar Rex bra med allergiker och Lycka slickade John i ansiktet igår utan att han kände någonting alls.
Vi kom fram till att vi skulle ta henne på tisdag eftersom vi ska ha fest på måndag. Åh, alltså jag har typ inte kunnat sova nå inatt för att jag längtat så mycket. fan också, nu kommer jag bygga upp värsta förhoppningarna och sen kankse det inte ens går. Men kan han bli slickad i ansiktet utan att känna nå borde han ju kunna leva med henne.

Jaja, det var gårdagens bravader. Idag lär det inte hända allt för mycket. Det är fult väder och kallt ute. Måste städa upp kring gården iaf. Hej svej i lingonskogen!

Saturday!

Kategori: Allmänt

Nu är jag vaken och pigg och redo för världen. Solen skiner som tusan och jag vill bata ut, ut, ut. Matten har tagit så mycket tid av mig att jag inte ens har haft tid att gå ut och promenera på dagarna. Jag behöver luft!

Igår kom Thess, Malin och Helena förbi och friserade sig lite. Thess den jöpen visade sig vara ett mattegeni som heter duga. Tal som jag inte ens idas titta på för att de såg så svåra och jobbiga ut, sätter sig ungen ner och löser bara sådär. Hallå! Varför har ingen sagt nå?

Syrran kom förbi på eftermiddagen och klippte håret och sen skulle hon och Jan på Pastabacken så då hakade jag och John på. Det var gott som aldrig förr. Skinkpasta med ett glas rött. Kan det bli bättre? När vi ändå var i stan passade vi på att ringa Lasse och Annica och se om de var hemma och de var de. Vi for dit och satt där och surrade ett bra tag i väntan på Simon skulle sluta så vi kunde fara till Björn. Men Simon jobbade över och det blev så sent så det slutade med att jag och John for och köpte godis och nötter och kröp ner i sängen och såg på tv och mös.

Idag vet jag inte riktigt vad som händer och vet du hur skönt det är? Hela dagen har jag på mig att göra ingenting. Och hela dagen imorgon också. Ja, vi ska ju till Björn idag, så det är ju en sak som händer. Alltså det är så himla skönt när man inte är bakis! Men den lyckan lär man ju inte känna på tisdag, haha.

Nä, nu ska jag gå och klä på mig och köra ner näsan i matteboken med en kopp kaffe så jag hinner göra lite innan John vaknar upp från sin koma.