Rudies och konsten att leva livet

Om att vara fru till en, mamma till tre, hobbybonde och barnmorska.

Igår

Kategori: Allmänt

Fullt upp igår. Som vanligt. Så fort John kom hem från skogen slängde vi i oss lite smörgåstårta och drog in till stan. Mötte upp Thess där och sen gick vi för att hitta nå kläder till nyår. Thess köpte upp halva stan medans jag gick och var omotiverad till att shoppa. Då går det aldrig bra. Tillsist hittade jag iaf en klänning, jag har inte ens testat den än, så jag måste ta tag i det snart.

Efter stan for vi till Ica Smaski och köpte det sista inför nyår. Idag blir det matlagning hela dagen. Till förrätt bli det gravad lax och äggröra på toast, toppat med räkor och körsbärstomater. Till varmrätt blir det två olika nötstekar med morötter, lök och bruksås på skyn. Efterrätten blir friterade banander och glass med kolasås. Lite hallon kommer man också kunna äta om man vill, ej friterade.

Vi fick ju en fritös i ulklapp så det är därför vi måste köra på det friterade temat idag. Till köttet blir det alltså friterade pommes. Jag älskar pommes. Hade kunnat äta det varje dag om det passade sig. Igår laddade vi och slog igång ölmaskinen också. Champagnen (läs det mousserande vinet) är på kylning och vi är laddade inför fest. Eller laddade och laddade, jag sitter här i moprgonrock och John ligger kvar i sängen, troligtvis helt ovetande om att jag ens gått upp, men vi kommer bli laddade.

Var förbi i Örarna igår också och fikade och deltog i Cillas intervju om gymnasiet och svenska undervisning. Man får som självinsikt i vissa saker när man yttrar de högt och jag är nog inte så nöjd med min gymnasietid. Suck. Lycka fick då hälsa på Nelzon och Ronja iaf. Ronja tror fortfarande att Lycka är hennes lilla valp att beskydda och säger då till Nelzon när han vill busa, vilket Lycka tar som att hon är sur åt henne och vågar då varken gå nära Ronja eller busa med Nelzon, mest stod hon bara bakom husses ben och gömde sig. När de satte bort Ronja tog det inte länge så vågade Lycka leka med Nelzon, men han försökte bara sätta på henne hela tiden och det var inte populärt från Lyckas håll. Annars stod han bara och tuggade på hennes öron. Hundar är konstiga.

På kvällen for vi till Simpe och brände ut lite film och sen hem till oss och såg. Vi såg underbar och älskad av alla. Det var rätt ok. Kul. Lite obehaglig känsla i magen var det eftersom tjejen i filmen var så otroligt skämmig och gjorde bort sig rätt mycket. Lite som jag kanske. :)

Nu har jag lagt in bilderna från sötmänniskans dop. Måste fara till Malin och se filmen sen. John fimade hela processen under arga blickar från prällen.

image376

Gott nytt år måste jag väl säga då. Och god fortsättning. :)

Gissa vart jag har varit.

Kategori: Allmänt

I skogen. Big surprise.

John är och röjer så jag och Lycka har gått lite fritt i skogen. Jag brukar inte gå helt på egen hand och ranta runt där det inte är några vägar för jag har så sjukt dåligt lokalsinne, men John garanterade mig att jag inte skulle gå vilse och det gjorde jag ju inte heller. Så pust och stön säger jag bara.

När vi kom hem tog jag tag i kaninburen och rengjorde där. Var tvungen nu innan det blir för kallt då all skit fryser fast vid golvet och det inte går att ta bort. Han blev nog glad lilla ninen. Stängde in Lycka i en av burarna för att skoja lite med Hanna som var där. Tänkte att hon skulle plocka ut henne så jag gick till baksidan och började rengöra och när jag är klar sitter Lycka kvar i buren. Hanna hade bara lagt in en leksak till henne. Hon satt och frös om rumpan och skakade fast hon bara varit där i typ två minuter. Men hon var då lika glad för det när jag kom och släppte ut henne. Tokiga vovve. Tokiga matte.

image375

Meine mage.

Kategori: Allmänt

Yuack vad mätt jag är! Har just tryckt ett kyllingmål från Max. Blää.

Kvällen har spenderats hos Simpe där vi nötte lite Gitarrhjälte, jag blev fan rätt het där mot slutet. Sen drog vi till Thess där vi testade på Buzz. Svinskoj, men mest för att jag vann. You suckers!

Dopet var super fint. Jag fick ju vara fadder till lill-prinsen med Jans lillebror Erik, så prällen meddelade att jag från och med nu ska be en bön för Jaken varje kväll och varje år den 29 december ska jag ringa till syrran och Jan och påminna dem om att det är deras sons dopdag (som att de inte visste det) och eventuellt ska jag ge en present till lillgossen. Så nu har jag det jag gör.

Sen var vi i en lokal i Piteå och käkade smörgåstårta och hundra kilo kakor. Ok, jag erkänner, jag åt inga kakor, men alla andra gjorde det. Jag åt bara smörgåstårta. Som fan.

Nå ja, nu ska jag gå till vardagsrummet och säga godnatt till John och Errki och så ska jag hoppa i säng för koppar peng. Sen imorrn blir det stan och se om jag hittar nå fint och sen till örarna där vi ska bli intrevjuade av Cilla inför hennes c-uppsats.

God natt männsikor!