Rudies och konsten att leva livet

Om att vara fru till en, mamma till tre, hobbybonde och barnmorska.

Dystert.

Kategori: Allmänt

Sitter ensam i köket nu. Hunden och karln sover. Det är tyst i hela huset och sådär lite småmörkt. Bara ljuset från skärmen och knapprandet från tagengerna som avslöjar att någon är uppe här. Pratar med Pia på msn och ska just börja fixa till ett skolarbete.

Igår var det full rulle här. Mamma fyllde år så vi åt gomiddag och bastade och drack öl och drinkar. Det var trevligt. Malin och Jan var här med Jakob, han är så himla mysig.

På dagen var jag och Lycka ute och promenerade från mamma in till Johns jobb. Tycker det är kul att hitta på nya ställen att ta med henne på och promenera. Kommer ihåg för ca 1,5 månader sen när jag började miljöträna henne på rikt. Då drog hon i kopplet som ett psyk och nosade febrilt med rest ragg så fort vi bara kom ner till vägen här där hon inte var van att gå. Nu går vi överallt, på alla konstiga ställen jag kan komma på och hon går som en ängel i kopplet och strosar på. Gångvägen till björsbyn, som hon en gång hatade så, den går hon lös på nu för tiden. Hon håller bara vänster sida hela tiden trots att hon har fått kommandot "hopp och lek". Och så fort man ropar in henne kommer hon och går fot. Kopplad blir hon självklart vid möten ännu. Sen går vi ju alltid själv, det skulle inte gå lika bra om man var flera med hundar, men man måste ju börja någonstans.

Märker också att hon har mognat som fan nu när hon löper (vilket snart börjar bli klart, hon blöder nästan ingenting längre). Hon har blivit lugnare. Nog för att Lycka alltid har varit riktigt lugn, men nu är hon så pass att hon kan gå och lägga sig frivilligt när hon är och leker med andra hundar, utan att man behöver säga åt henne. Det tycker jag symboliserar en vuxen hund. Herregud, hur ska hon vara när hon är gammal när hon är så här vid 7 månaders ålder? Fast hon älskar ju fortfarande att busa, så så tråkig är hon inte :)

Nu har hon förövrigt vaknat. Hon kom just och trädde kampleksaken över min fot och stod och drog. Dum är hon då inte heller. Hon vill nog gå ut och kissa lite. Ska se om jag kan väcka Husse också. Tror inte det blir lika lätt.

OH! MY! GOD! (sagt med Vänner-Janis gnälliga röst)

Kategori: Allmänt

Idag har jag haft sovmorgon.

På senaste tiden har vi alltid haft pissmycket att göra i skolan så tillochmed alla våra lediga dagar har vi pluggat, vilket betyder att jag fått masa mig upp klockan 6 varje dag, trots att jag är ledig. But no shit no more! Nu är vi klara och nu njuter jag av sovmorgonen. Inte ens hunden har väckt mig idag på sitt trevliga sätt genom att lägga sig på tröskeln utanför sovrummet och gnaga på ett ben. Jag har fått vakna helt av mig själv and i love it.

När jag väl kliver upp och tittar ut genom fönstret möts jag självklart av en av årets vackraste dagar. Solen skiner och det ligger ett vitt täcke av frost på marken. Kan en dag starta på ett bättre sätt? Ah, just det, det är fredag också!

image122

Dagen är planerad som så. Nu ska jag läsa lite studielitteratur. Bläääää. Men jag måste läsa några sidor iaf så jag får lite bättre samvete inför resten av dagen. Sen ska jag och Lycka gå på en prommis. Efter det, när Jakob är vaken och äten, så ska jag och Malin och Jakob och Thess skulle nog med in till stan och kolla på lite presenter till min mama. Hon fyller år imorgon. Då ska vi förövrigt vara här och fika och äta och hur det nu var. Mamma och Krille har ju byggarbetsplats hemma så där kan vi ju inte vara.

Ikväll ska vi till Simon och käka tacos och dricka lite öl. Så jävla nice. Skönt att bara göra nå lite slött och för en gångs skull fara bort och göra det. Känns som att man bara sitter hemma och häckar annars. Känns som att det helt klart kommer att bli en jävligt slapp men produktiv dag/helg.

Jag känner mig nöjd idag!

image123

Hälj.

Kategori: Allmänt

Nu har jag helg. Åh, gud så skönt! Har suttit hos Camilla i Persön idag och gjort klart det sista i de här 2 kurserna. Nu har vi bara några små seminarium kvar, som allt förberett inför, och fälstudien kvar. Jag ska förövrigt vara på njurmedicin på Sunderbysjukhus med start på onsdag. Kul ska det bli. Sen har vi ju tentor och så, men det känns skönt att vi inte har nå föreläsningar eller grupparbeten kvar :)

Jag har även varit förbi hos syrran och Jakob idag, men den lilla skitungen sov bara hela tiden så imorrn ska vi på stan pch då fan ska han vara vaken! Annars måste jag nog väcka han så jag får se hur han ser ut på riktigt :)

Nu kom John hem så nu ska vi fa och köpa pizza och dricka öl! Lyxtorsdag för våran del.