Rudies och konsten att leva livet

Om att vara fru till en, mamma till tre, hobbybonde och barnmorska.

Årsresume 2008.

Kategori: Allmänt

Tänk om man ska ta sig på att sammanfatta året som gått. Månad för månad.

Januari:
Nytt år, nya möjligheter. Vi firade in det nya året med trerättersmiddag här hemma, sedan drog vi till stan och festade loss och såg på fyrverkerier. Ungefär en vecka in i Januari började vi efterlysa min mens och testade positivt. Redan där fick man ju en liten förvarning om hur annorlunda detta år skulle bli jämnfört med alla de andra åren.


Jag och John står på ett hustak och tittar på fyrverkerierna i stan.


Februari: Bilderna i min blogg skvallrar om många härliga skogspromenader i solen med Lycka. Vi åkte ett gäng kompisar ner till Stockholm där vi shoppade, åt på restauranger, bodde på hotell och levde livet.Mars: Marsmånad fortsätter i februaris tecken med en massa härliga promenade, turer upp till skoterstugan där vi grillar våfflor, umgänge med familj och vänner och hundpromenader med kompisarna. Jag knatar på i skolan och avverkar kurs efter kurs. Den mesta tiden spenderas dock med hunden. Vi tränar lydnad, springer på inoffutställningar och socialtränar.


Jakob växer så det knakar, här är vi i Haparanda.

April: Vi åker till fjällen på skotersemester i en vecka. Jag fortsätter aktivera hunden på alla de sätt jag kommer på, hon gör bl.a. sin bästa utställning där hon fick CK och kom fyra i konkurrensen. Det blir mycket att hänga med kompisar och gå ut och äta middagar eller se film. Det börjar synas på magen att jag är gravid, vi träffar våran lilla kille för första gången på rutin-ul och allt flyter på som smort.


Jag, John och Lycka i fjällen.

Maj: Jag gör mina sista kurser innan uppehållet. Får prova flytta hemifrån i tre veckor när jag hade praktik i Piteå. Då jag bott ihop med John i över 4 år vid denna tidpunkt var det rätt jobbigt, men nyttigt för oss båda. Jag avslutar mitt första skolår med alla kurser klarade, 6 VG och 2 G. Vi påbörjar grillsäsongen och efter det grillar vi flera gånger i veckan under hela sommaren. Lycka upptäcker hur kul det kan vara att bada.Juni: Jag passar på att vara hundvakt så mycket jag kan för att få prova på livet med två hundar. Jag tror det skulle passa mig galant! Vi flyger ner till Stockholm och köper en bil. Blir bara en snabbsväng denna gång, så fort vi landar på Arlanda gör vi affär och styr direkt kosan upp mot norr igen. Midsommarfirandet sker hemma på Näset i regnet med familj och vänner. Vi åker ofta ut till Kerstins stuga och badar hunden och oss själva.


Lycka och Sune har hittat sig ett äckligt dike att leka i.

Juli: Vårat sköna sommarhäng fortsätter. Vi badar, grillar, fiskar, leker, umgås och slappar. Pappa kommer och bygger en altan på våran framsida. John har semester. Vi försöker stanna uppe på kvällen så länge jag orkar och sen tar vi varje dag som den kommer. Passar på att njuta av dess sista månader vi har innan två blir tre.


Nu har Lycka ännu mer utrymme att vakta.

Augusti: Vi flög ner till Stockholm och hämtade en till bil. Denna gång passade vi på att övernatta en natt och sprang hela nästa dag på Furuviks djurpark och IKEA innan vi bilade upp. Då var det bara fem veckor kvar till beräknad förlossning, det gäller ju att ta vara på tiden. Jag fick det andra objektivet till min nya systemkamera jag köpt och spenderade väl hela augusti med att fotografera Lycka.September:
Den månaden vi längtat efter hela året. Månaden då Vincent skulle födas. Han var planerad till den nionde, men då allt inte alltid går som planerat kom han den 24:e. Tiden innan förlossningen, när man väntade på tecken att det var i gång, själva förlossningen och tiden efter förlossningen är helt klart det häftigaste jag någonsin upplevt. Lycka fick även tid att bli mentalbeskriven och Jakob fyllde ett år.Oktober: Tiden som småbarnförälder bara rinner förbi. Våra dagar har inte ändrats så mycket som vi trodde. Vi har fortfarande huset fullt i folk för det mesta, springer på restaurang och äter, ser film, lagar god mat, umgås med våra nära och kära. Livet fortsätter som innan fast med världens finaste son. Det blir många fikor i stan med andra nyblivna mammor och gravida.


På promenad runt sjön i stan.

November: Lyckas aktivering blir lite lidande en period, inte just p.g.a. av Vincent, mer beroende på dåligt väglag att dra runt vagnen i. Fikaträffarna fortsätter och det är inte många dagar i veckan vi bara sitter hemma och slöar. Vincent är världens snällaste bebis och följer så glatt med på alla våra äventyr.


Lisa, Emil, Vincent, Lycka och Ebba.

December: Julen närmar sig fort. Vi myser på med saffransbullar och film. Vincent blir döpt med mer än 50 gäster närvarande. Mamma bjuder oss på weekend i Happis där vi äter julbord, relaxar, shoppar och bor på hotell. Julen spenderas hemma i Rutvik med nära och kära. John är ledig alla mellandagar så vi bara glider runt på dagarna och planerar inför kommande renovering.Detta år har lätt varit det bästa året någonsin, men det var väl ingen större överraskning att jag tycker det. Nästa år, 2009, kommer garanterat att bli ännu bättre och jag ser fram emot det mer än någonsin!

Gott nytt år!

Min mördarhund.

Kategori: Hundar

Lycka gör nu skäl för medias uttryck "mördarhund". Hon mördade nämligen en sork idag, på mattes inrådan. Fy fan vilken hundägare man är som skickar ut hunden på en liten sork. Men jag försvarar mig med att jag bara var tvungen att ta reda på om hennes jaktinstinkt sträckte sig så långt att hon kunde fånga en sork på skaren.

Vid första kontakt med sorken duttade hon bara på den med nosen, men efter några glada hejjarop och letande lyckades hon nosa ikapp sorken igen, kasta den i luften och sedan krafsa på den med tassen, vilket troligen var det dödande i denna situation.

Då Lycka inte gjorde bättre än ettor och tvåor på jaktmomenten under mentalbeskrivningen var ju detta en klar förbättring. Lite minus får hon allt då hon omedelbart stannar på kommando några minuter senare hos Erik när hon sätter efter en av hans vilda tamkaniner.

Min slutsats är att hon har en viss jaktinstinkt, men den hämmas av hennes vilja to please (som det så fint heter). Lika lätt som ett enkelt "varsågod" hade gett henne högre poäng än ettor och tvåor på mentalbeskrivningen, kan ett enkelt "stanna" stoppa henne när hon är mitt uppe i en pågående jakt.

Nyårsfirande.

Kategori: Allmänt

Jag var lite anti nyår nyss, tills igår. Vi har som inget planerat och jag kände att jag inte orkade ta tag i saker och ting det här året så för mig kvittade det och jag tyckte att vi lika gärna kunde sitta henna med en familjepizza.

Tur man har bra kompisar som tar på sig ansvaret att anordna allt. Det blir trerätters middag i Johns pappas lägga i stan, DVD-TP, bartömning för dem som vill (våran bar ska ju ner nu så någon måste ju dricka upp spriten) och ungänge. Kanske vågar vi oss ut och kolla på raketerna, men jag är så rädd att nån fjortis ska kasta in en smällare i vagnen eller nå så om vi har tur ser vi dem från balkongen.

Klänning vette tusan hur jag ska göra med. Tänkte ta förra nyårsklänningen, men sen kom jag att tänka på att det är sjukt opraktiskt med en hård tubklänning när man ska amma, då måste jag ju liksom slänga av mig hela skiten varje gång jag ska ha fram bröstet. Nä, det blir kanske den svarta klänningen jag hade på julafton, den var lätt att manövrera.

Lägger in lite bilder bara för att visa att jag inte tappat stinget vad gäller den saken.


Självklart fick jag hem lite åt Vince också från rean på Åhlens. I storlek 74/80, något att växa i med andra ord.


Stackars Lycka blir snart av med sin trotjänare, fotöljen. Inte ska hon gråta för det, hon ska nämligen få en alldeles egen Fatboy (som hon garanterat kommer rata).