Rudies och konsten att leva livet

Om att vara fru till en, mamma till tre, hobbybonde och barnmorska.

Kallt.

Kategori: Allmänt

Ja ni. kallt är vad det är. 12 minus i stan. 20 minus här. brr. Tog med mig vovven ut på en prommis i solskenet. Hann inte ens över ängen innan hon började frysa och gnälla och ha sig. Det är tassarna som är boven i dramat. Skor är som inte heller ett alternativ då hon springer mycket i djupsnö och tappar dem. Sen att hon har en totalpajad klo på ena baktassen hjälper ju inte direkt heller. Hela pulpan på ena tån är helt synlig så jag skulle tro att den kyls ner rätt fort och börjar ta ont. Hon får helt enkelet hålla sig inne idag. Vi får väl hitta på lite inomhus aktivering istället.

image473
Frusen vovve.

image474
Brrrr..

Så fort jag kom in hamnade jag i soffan igen. Det är som en drog att sitta vid datorn. fast jag har inte så mycket annat att göra. Visst, jag hade kunnat plugga lite, men hur kul är det då? Nä, det får vänta. Det är två timmar tills jag börjar. Blä. Hatar att gå em. Mycke bättre att gå fm då man har hel em på sig att göra annat sen.

Kan ju i brist på annat berätta lite hur det går med Lycka att vara ensamen. Det har ju som alltid varit lite tjoffs att lämna henne hemma. När hon var liten bet hon på skor, sen gick det hur bra som helst ett tag. Vi åkte hemifrån, lämnade gammal mat på vardagsrumsbordet och skräpmatspåsar kring golvet, saker och skor i hela huset utspritt på golvet, skåp med hennes leksaker och godis i öppna. Hon rörde ingenting. Men sen en dag så började hon upptäcka att hon kunde hitta på bus när inte matte och husse var hemma, så då var husefriden ett minne blott. Fick komma hem och vara arg allt oftare och ju mer vi skällde och gömde undan saker, desto mer ansträngde hon sig för att hitta på nå dumt när vi var borta.

Nu har vi kommit till ett ultimatum där vi ställer upp alla skor i skohyllan, stänger alla onödiga dörrar och skåp och sen lämnar henne ensamen. Låter ganska normalt att göra så va? Jo det är ju det, det är bara vi som varit lite naiva. Hunden har helt enkelt börjat vara hund. Hon är ensamen kanske 4-7 timmar per dag några dagar i veckan och det utan problem. Då händer det ofta att vi far och handlar på kvällen och lämnar henne igen, utan aktivering och det är då det har hänt att hon gjort något hon inte får. Men nu har matte blivit stenhård och från att hon har fått följa med överallt vi far så får hon inte förja med någonstans utan bara vara hemma. Någon gång måste hon lära sig ordentligt så vi kan återgå till att ha dörrar och skåp öppna igen ;)

Hon är inte dum iaf, för så fort hon gjort någonting hon inte får, så går hon och lägger sig i bädden på eget bevåg och skäms. Lite besviken blir man ju när man inte får skrika lite på henne så jag brukar göra det iaf, mest för min egen skull. :) 

Sen kan det ju tyckas att vi har lite sjuka krav på våran hund, att hon inte ska röra trasiga leksaker fast de ligger framme, leksaker som både luktar och smakar hon själv, att hon inte ska in i skåpet med grisöron fast det står öppet och ligger i golvhöjd. Så lite komiskt är det ändå att hon klarat sig i ca sex månader i dessa förhållanden innan hon kom på att hon kunde göra sånna saker. Trots att hon bara varit valp. Men jag har alltid haft höga krav på henne och det kommer nog aldrig att sänkas. Jag har förstående för att hon gör saker och jag vet att det är mitt fel, men jag ser det bara som en sak till att jobba på innan hon kan anses vara perfekt. Man får ju ta till räkning också att hon är en liten slyngel nu och så fort hon mognat till lite så kommer hon nog att gå tillbaka att bli lugna, trogna Lycka, som aldrig skulle stjäla ett grisöra eller en sko. Förhoppningsvis!

image475
 

Trött.

Kategori: Allmänt

Idag kommer jag nog vara trött. Har inte sovit så mycket inatt. Vaken har jag varit. Jobbigt.

Igår var det iaf en bra dag. Vi var i Boden och gick på Dollarstore och hälsade på lite. Köpte en massa gott godis som jag vräkt sedan dess. Mumma.

image470
Sötungen leker med fossingarna.

image471image472
Käkar upp vantarna.

Idag ska jag vara hemma med doggen ett tag och aktivera henne lite och sen ska jag till skolan på nå föreläsningar. Rätt slappt. Nu ska jag äta frulle.

Frukost.

Kategori: Allmänt

Har just kommit ur duschen. Mamma ska komma hit nu och äta frulle och sen ska vi dra till syrran och våldgästa lite. Hon (eller vi skyller väl på Jaken så alla blir glada) sover ju så länge på morgonen. Idag ska vi på stan och göra den osäker. Visst låter det skrtämmande. Tro mig, det är värre än det låter.