Rudies och konsten att leva livet

Om att vara fru till en, mamma till tre, hobbybonde och barnmorska.

Promenad på stan.

Kategori: Hundar

Började dagen med att baka en hallon och blåbärspaj. Farmor och farfar kom och klippte sig vid lunch och vi mumsade i oss pajen. God var den som attan!

Efter det fick vi hjärnstillestånd vad gällande hundaktivering så vi hakade på henne klövjeväskan och begav oss in mot stan. Jag kan ju inte gå så långt så vi tänkte att en kortis i stan går ju bra och det gjorde det.

Det var längesedan vi var i stan och Lycka imponerade som vanligt. Utan kommando knallar hon på i en perfekt takt vid min sida och ser så nöjd och glad ut. En stoooor, orange schäfersak hoppade fram från bakom ett träd och jag höll bokstavligt talat på att skita ner mig. Lycka hoppade också till, men blev direkt glad och viftade på svansen och ville gå fram. Den fastknutna schäfern fortsatte sina utfall medans vi gick förbi och jag hörde den skälla långt efter oss. Lycka hade inte ens rest raggen, hon som är min egna lilla raggare annars.

Gick förbi en amstaffsak också och då tittade hon jätteintresserat, men inte för en sekund gick hon ur sin frivilliga fotposition. När vi passerat så hon skulle varit tvungen att vända sig om för att se hunden tittade hon upp på mig istället, som för att få bekräftelse på vad hon sett. Självklart gav jag henne det och berömde henne för hennes ultimata beteende. Inte fan behöver man skämmas för henne inte.

Mot slutet av prommisen hängde tungan och hon såg lite tärd ut så klövjeväskan hade gjort sitt. Jag är som vanlligt stolt och nöjd över henne. Den perfekta hunden.

Bilder från igår.

Kategori: Nöjen

Linda och Jon är flitiga papparazzis oxh igår lyckades jag tjuvkoppla deras kamera så här kommer lite bilder från igår då vi for till stranden och badade.


Jag och Lycka hämtar bollen tillsammans.


Husse ska kasta


Simon är elak och springer i förväg och hämtar bollen = Lycka blir ledsen


Men springa tillbak med den orkar han inte..


Väntar med spänning.


Vi köpte en kastgrej som dels hjälper till att plocka upp bollen utan att man behöver böja sig ner så mycket och dels slänger iväg den åt helvete


Simon, Lycka och Jon letar bollen som sjönk. De hittade den inte.


Husse och vovve vid strandkanten


Stora kvarnträskodjuret.


Jon i sina pumping iron kalsingar


Bröderna Tjernqvist och hunden

Kräkfrossa i skärgården.

Kategori: Nöjen

Nä, inge sånt blev det. Räkfrossa däremot. Johns jobb hade fixat så vi fick åka på räkfrossa på Laponia. Trots alla varningar om "torftlig mat" och "ingen risk att bli mätt" så måste jag säga att jag är jättenöjd! Allt var supergott och det fanns mat så det räckte och blev över. Vi skalade räkor som idioter och åt sallad och dressingar till. Brödet var något av det bästa jag ätit och de hade vispat, smaksatt smör. Mums!


Sen är det ju alltid väldigt roligt att åka med Johns jobb på firmafester för det är ett ruskigt roligt gäng! Två till på hans jobb väntar också barn, de ena paret i sep/okt och de andra i dec. Så vi är inte ensamma i vår situation. Jättekul med andra gravida så man kan surra om något annat än lastbilar.

Laponia gick i land vid 22 och då knallade vi de tjugo metrarna till Färgan och satte oss där och fortsatte. Där satt vi i någon timme, sen vallade vi ihop fåren (Karin och Tore) och begav oss hem. Fördelen med att alltid vara nyker är ju att man alltid tar sig hem (nästan) gratis. Det gillar jag skarpt!

Det var en superkul kväll, men supergod mat och jättekul sällskap!

John var rätt rund under fötterna när vi kom hem och han stod i kylen och åt potatissallad direkt ur burken, så han lär ju må som han förtjänar idag. Jag ska knalla ut och sätta mig i solen snart, Lycka ligger redan där och värmer upp.


Det blev en jättebra kväll med fantastiskt väder!


Kranarna på SSAB