Rudies och konsten att leva livet

Om att vara fru till en, mamma till tre, hobbybonde och barnmorska.

Besök.

Kategori: Allmänt

Det är några som undrar när vi är redo för besök och så och jag kan ju passa på att skriva här att det har vi varit länge, haha. Jag tycker inte vi gör annat än att fara runt och ränna hur som helst.

Så kom och hälsa på om ni vill!

En dag på stan.

Kategori: Allmänt

Idag tyckte vi att hunden behövde lite miljöträning efter flera veckor utan. Vi packade in hund och barn i bilen och for till stan. Först åt vi lunch på Dagobert och sen hämtade vi ut hunden ur bilen. Jag tog tag i hennes träning för den behövdes verkligen. Det är så himla tydligt när hitler-matte inte varit i farten på länge. Sen är ju alla dofterna i stan enormt distraherande så det tog ett bra tag innan jag fick henne att hålla rätt position vid sidan i mer än 10 sekunder. Men med mycket tjat och beröm så gick det. Duktiga vovve!

Annars har vi det himla bra. Vincent är så snäll och sover mest hela tiden. Jag får väcka honom med jämna mellanrum för att amma honom. Myspojken våran. Han sover hela nätterna i sin vagga där han verkar trivas super. Vaggan är en riktigt gammal historia och både John och hans mamma har legat i den som små. Karin frågade Olle (Johns morfar) hur gammal den var och han visste inte ens om den var byggt på 1900-talet. Så den är ruskigt gammal och ändå jättefin.

På dagarna sover han mest men de stunder han är vaken ligger han bara och kikar och är nöjd. Nu har han ju sin napp också så de gånger han är lite sugig av sig får han den och är jättenöjd. Han blev lite ledsen när vi satte han i babyskyddet när vi skulle till stan så vi gav han nappen. Tre timmar senare när vi kom hem hade han fortfarande den i munnen och hade inte tappat den en enda gång. Jag tror han gillar sin napp.

Nu ska jag ruska lite liv i honom så han får amma. Annars kommer mina bröst att explodera.


Provar pappas keps på bb.

Grattis till mamma!

Kategori: Allmänt

Igår fyllde min mamma hela 44 år. Det firades med värsta gomaten i Kyrkbyn. Nu fanns det ett golv i köket så vi kunde till och med sitta inne (de håller på att renovera hela huset). Men innan middagen hann vi med en massa saker.

På förmiddagen tog vi oss vår första promenad hela familjen. Vi rullade in Vincent i några mysiga filtar (hade inget bra ytterplagg åt honom), lade honom i vangnen, tog med oss en tennisboll inklusive hund och knallade ut på Näset på en härlig prommis i höstsolen. Gud vad jag saknat att gå! Det gick inte så fort och vi kom inte så långt innan det började bli ansträngt. Inte lätt att gå så himla mycket när man fött barn för fem dagar sedan. Men vi tog oss ut iaf och det är huvusaken. Vincent sov och Lycka jagade bollen längs ängarna. Underbart!

Efter det for vi till storheden för att handla en overall till Vincent. Hittade en jättefin och mysig en på Lindex som vi köpte. Hann även förbi Ica Maxi, Apoteket, Djurmagasinet, Skokanonen och så avslutade vi allt med skrovmål på Sibylla. Mums!

Massa bilder blev det igår så de slänger jag upp här.


Nedkämd i babyskyddet.


Glad eller ledsen? Ja, det kan ni ju fundera lite över.


Här sitter vi och äter fläskfile med gorgonzolasås och potgatäng.


Jakob fick sitta i skamvrån och äta torrbröd.


Sen tyckte Jakobs föräldrar att han skulle sova så likt en papegoja i en bur drog de över en filt och rullade in han i ett hörn. Trevligt värre!


Lycka ville väldigt gärna leka med bollen.


Lycka har hittat ett nytt ställe att sitta och vakta gården på. I solen såklart.


Vincent myser i sin vagn. Där hade även jag velat ligga och mysa.