Rudies och konsten att leva livet

Om att vara fru till en, mamma till tre, hobbybonde och barnmorska.

Vad är det för fel på Vincent?

Kategori: Allmänt

Mitt barn är trasigt. I morse öppnades hans ögon 05.15, det kan väl omöjligt vara normalt. Något måste ju ha gått sönder. Det var inga galna jag-är-vaken-och-jätte-hungrig-skrik från honom utan han bara jollrade på och knackade tutten i vaggkanten.

Jag gick upp och gjorde lite välling och tänkte att det skulle få honom på andra tankar. Men icket. Han låg där i det bäcksvarta mörkret och pratade ett bra tag innan jag för en sekund hörde ett litet gnäll och skyndade mig dit med tutten och fick honom att somna om. Puh!

Sen har vi hade en intensiv fajt hela morgonen. Tutte ut, tutte in, tutte ut, tutte in. Jag förlorade. Som vanligt.


Igårkväll var Jon och Linda förbi med en jättesmarrig chokladtårta som en elev på hennes salong bakat åt henne. Linda jobbade nämligen sin sista dag idag. Japp, hon har sagt upp sig. Ska bli sjuksyrra precis som hennes stora idol. Jon jobbade sin första dag på sitt nya jobb igår. På Arbetsförmedlingen. Han tycker vi inte om så mycket längre.

John hämtade tv-bänken igår så nu har vi ett komplett vardagsrum. Nu snart ska ni få se bilder.


Dont let the picture fool you. Det var faktiskt JAG som skruvade ihop tv-bänken.

Detta familjeliv.

Kategori: Allmänt

Hamnande på en tråd på forumet på familjeliv.se om sveriges osmakligaste hus. Ja, vad ska man säga?

Kolla här.

En dag med Vincent.

Kategori: Vincents utveckling

Ingela tyckte vi skulle skriva hur en dag med våra små korpar ser ut så vi kan jämföra lite. Då vi väldigt sällan är hemma så ser ju våra dagar väldigt olika ut, det enda som alltid är samma är morgon och kvällsrutinerna, det ser ut ungefär så här:

06-07 Vincent vaknar i sin vagga, en trött mamma släpar upp honom och lägger honom på golvet så han får leka med sig själv (inte på det snuskiga sättet) medans hon sitter frmaför datorn.

08.00 Vincent äter sin frukostgröt och dricker vatten till. Sen får han gå tillbaka till golvet eller stå i sin gåstol och pilla medans jag sitter framför datorn och äter frukost.

08.30 Jag går i duschen och medans får Vincent ligga naken på toalettgolvet och sprattla. Nu har han dock blivit så pass mobil så toagolvet känns inte så fräsht när han kan ta sig ner från handduken. Får nog börja sätta han i gåstolen istället när jag duschar.

09.00 Jag har klätt på mig och jag sätter på Vincent hans vanliga kläder istället för pyjamas. Sen får han gå i sin spjälsäng och vila ett tag.

10-10.30 Vincent vaknar och får lite fruktpure till mellanmål. Tills hit ser nästan varje dag likadan ut, men från och med nu varierar det.

Är jag hemma går jag ut med hunden på en långpromenad, sen äter jag lunch och städar på här hemma och sitter vid datorn och tråkar typ hela dagen. Annars kan jag vara i stan eller hos någon mamma och fika.

12.00 äter Vincent lunch oavsett var vi är. Han äter både hemmalagad pure och burkmat. Är vi hemma blir det ofta hemmalagad ur frysen och är vi borta slänger jag ofta bara ner en burk i skötväskan.

14.30 Får han ett mellanmål i form av en banan. Han sover någon sväng på eftermiddagen, när varierar beroende på vad vi gör under dagen.

17.00 Kommer John hem. Från och med här ser det likadant ut varje dag igen. Ibland har Vincent hunnit äta, ibland inte. Ibland har jag maten klar till mig och John, ibland inte. Det varierar på vad jag gjort under dagen. Ofta när jag haft mycket att göra har jag maten klar för då är jag igång. Har jag bara suttit hemma en hel dag och degat brukar Vincent bli gnällig = jag blir gnällig och orkar inte laga mat. Då gör vi det tilsammans när John kommer hem.

Vincent brukar sova en sväng efter middagen så han orkar hålla igång hela kvällen. Jag och John slappar väl i soffan och tar det chill. Vi brukar ha besök och sitta och surra, eller så går vi över till Karin och tigger kaffe. Om vi inte har några projekt här hemma alltså, vilket vi oftast haft de sista veckorna.

19.00 Vincent får bada. Iaf de dagarna han ska bada. 2-3 ggr i veckan vill säga. Det tycker han är superroligt. Han plaskar och kastar ankor i hela köket. Ofta har John hand om badningen, även om vi försöker göra det varannan gång.

19.30 Vincent får sin kvällsgröt. Sen byter John om till pyjamas på honom och kastar han i säng och han brukar i vanliga fall somna rätt omgående.

20.00 Ungen sover och vi sätter oss framför tv:n och myser lite. Kvalitetstid som det så fint heter. Underbart.

22.00 Vi går och lägger oss och somnar som stockar. Fast nu ska vi kasta om lite i rutinerna här. I dagsläget ammar jag två ggr per natt och det har jag tänkt sluta med så småning om. Vi ska prova väcka Vince och ge honom en flaska välling här när vi går och lägger oss och se hur länge han står sig på det. Sen, senast nästa helg, ska han flytta ut i sitt eget rum och börja sova där på nätterna också. Då ska jag inte amma alls.

Så ser våran dag ut. När jag läser igenom det så här ser det rätt tråkigt ut, men det lovar jag er att det är det inte. Jag trivs jättebra med min tillvaro just nu och tycker dagarna går superfort. Ofta kommer jag mig själv med att bara sitta och le och känna världens lugn i kroppen och vara så nöjd över hur sjukt bra jag har det. Det här är nog den bästa tiden i mitt liv och om det inte är det så är jag väldigt nyfiken på hur det skulle kunna bli bättre.