Rudies och konsten att leva livet

Om att vara fru till en, mamma till tre, hobbybonde och barnmorska.

vissakankonstenattöverdriva.se

Kategori: Hus och hem

Igår kom vår snälla granne hit med traktorn och levererade lite sand till Vincents sandlåda.Det blir nog över lite till dig Malin om du vill ha.

Köttbullar!

Kategori: Mat

Det blir inte att laga så mycket mat på sommaren, vi äter mest sallader eller grillar. Igår blev jag dock inspirerad av Linda och gjorde köttbullar. Gott var det!

Köttbullar.


800 g köttfärs
2 gula lökar
1 ägg
1 dl milda mat 4%
några matskedar ströbröd
soja
tomatpure
kalvfond
salt
vitpeppar
lite flytande margarin

Blanda alla ingredienserna, rulla bollar och sätt på en plåt. Kör i ugnen på 200 grader tills de är klara (men ja, tror ni någonsin jag mäter tiden när jag lagar mat, jag får ju anstränga mig nog för att sitta här och försöka komma på hur mycket av var ingrediens jag använder och ändå är det bästa jag kan komma med "några matskedar sånt" och "lite sånt").


De är inte världens vackraste att se på, men de är sjukt goda.

Shoppelishopshop.

Kategori: Allmänt

Idag har jag och Vincent varit på stan med Linda och Thess. Vi lunchade på Waynes och shoppade en massa kläder. Både till mig och till barnet. Välbehövt! Nu är det bara John kvar som behöver shoppa lite.


Två par jeans och en tröja från BikBok.


Bikini från Åhlens, shorts från HM och solskyddsfaktor från Parelle.


Tre tröjor från Kappahl till Vincent.


Två tröjor från Polarn till samma barn.


På eftermiddagen var Jakob här och lekte lite med Vincent. Hans mamma och pappa var nämligen på ultraljud i Sunderbyn där de fick reda på att de väntar en liten son. Så jag får bli pojkmoster igen, det ska bli väldans kul!

Nu på kvällen har Jenny, Fredrik och Dolly varit här och tittat i vår tvättstuga där det ska fixas lite. Dolly och Lycka har busat på som bara två små bushundar kan göra så Lycka är officellt bättre nu. Jag har fått henne att dricka vätskeersättning med hjälp av räkost så någon liter vatten har hon fått i sig idag och en del majsvälling. Magen verkar rätt ok. Lite smådiarrer, men inget blod. SÅ SKÖNT! Om hon inte diarrerar inne någonting till Imorgon ska jag koka henne lite ris och prova ge nån matsked för att se om hon får behålla det. Sen blir det att trappa upp i lugn takt tills hon förhoppningsvis blir frisk igen. Lilla stumpan.