Rudies och konsten att leva livet

Om att vara fru till en, mamma till tre, hobbybonde och barnmorska.

Ibland behövs inte mer än så.

Kategori: Allmänt

Idag när jag skulle stoppa in dagens middag, lasagnette, i ugnen satte jag Vincent på en köksstol så han inte skulle vara i vägen och bränna sig. Tänkte att han brukar ju inte sitta på köksstolar så det kanske är väldigt spännande och fångar hans uppmärksamhet en halv minut.När jag var klar med ugnen skulle jag lyfta ner honom och då blev han jättearg, så han fick sitta kvar. I 40 minuter satt han där på stolen och gjorde INGENTING. Bara satt där. Medans jag lagade klart maten och kollade på internet. Tänk om detta funkade varje dag.

Nu har vattnet gått!

Kategori: Allmänt

Nej gud nej, inte mitt!

Syrrans.

Nu väntar vi bebis de närmsta dagarna. Vincent ska få en till liten pojk?kusin och jag ska få bli moster igen. Jag har sagt att bebisen kommer den andra december, på onsdag, men det känns lite taskigt att syrran ska få gå med vattenfall så många dagar så den fååår ju komma lite tidigare om den vill.

Och vi som skulle på stan imorrn och handla julklappar, fatta dålig tajming!

En myspysig första advent.

Kategori: Allmänt
Så fort man får barn är det som att traditionsgenen i en väcks till liv och man vill göra allt enligt böckerna, det gäller även julfirandet. Idag är det första advent och detta har firats med en god adventfrukost då vi tände första ljuset. -Titta! sa Vincent glatt och pekade på det.Sedan bakade vi pepparkakor. Mest åt vi deg. Kul hade vi i vilket fall som helst. Helt traditionsriktiga är vi inte för normala pepparkaksformar hade vi då inte, bara krokodiler, kameler, giraffer och pirayor.

På eftermiddagen åkte vi till mamma för att äta adventsmiddag, d.v.s. julbord. Mmmmm. Först åt vi pepparkakor med mögelost på och drack glögg och sedan massa julmat för att avsluta det hela med kaffe och after eight. Gott, gott.Nu sover Vincent och jag och John ska avsluta årets första advent med julmust, pepparkakor och juleskum. Undrar hur vi ska bräcka det här andra, tredje och fjärde advent?