Rudies och konsten att leva livet

Om att vara fru till en, mamma till tre, hobbybonde och barnmorska.

Vardagsrum före och efter.

Kategori: Hus och hem

Så stor skillnad är det inte men en vardagsrumslampa (ville egentligen ha maskros från IKEA som jag såg i Cattis blogg, men upptäckte till min fasa att den var alldeles för stor för vårat smala vardagsrum). Har haft vita håriga mattor under fåtöljerna och under soffan, men vitt var ju inte det smartaste att ha i ett hus med en mekaniker, en klant, ett barn och en hund så de har slängts ut. De som är troga Rutviks-hängare märker också att fönsterlamporna gått från svart till vitt och att ett litet coffetable kommit till vid fåtöljerna. Hade ju varit jättekul att kunna ha lite ljus/nån bok där, men det får väl bli om några år, när saker ligger kvar där man lämnar dem.

Före:


§

Efter:
Fast väggen bakom fåtöljen är SJUKT tom och vit. Såg en cool Zebra-tavla på IKEA som jag hade velat ha i större version, John vill ha den svartvita bilden över NY som kostar 1500 spänn. Vi får väl se vad vi behagar hänga upp där i sinsom tid.

(Observera att alla tre persienner gått sönder på olika sätt. Den första går inte att vrida på, den andra går inte att dra upp och den tredje går inte att fästa ordentligt när den är uppe, så nya persienner ligger väl rätt högt uppe på vill-ha listan också).

Full rulle hela dagen.

Kategori: Allmänt

Idag har det verkligen varit full rulle och än är det inte slut. Har haft föreläsningar på skolan hela dagen förutom en långlunch då jag hann hem, möta upp man, barn och hund för en prommis till Erik där vi fick kaffe och gobulla och sedan hjälpa John att städa huset (det går sjukt mycket fortare om man är två). Sen tillbaka till skolan för mer föreläsningar.

Kom hem vid 16.30 och sedan dess har jag hunnit äta och plocka lite i IKEA sakerna. Klockan 19 ikväll har jag min psykiatritenta och klockan 20 min geriatriktenta. De gör jag hemma på internet. Skönt.

Imorrn är jag i varje fall ledig och det ska såklart firas med mina mammor och fika hos Sofia och Astrid.

Jag kan ju inte vara sämre.

Kategori: Allmänt

Egentligen hatar jag allt som har med jag-har-ingenting-annat-att-blogga-om-så-jag-gör-en-ointressant-lista listor att göra, men när listan handlar om Vincent, då jag kan jag ha överseende med det. Sen vill jag ju inte vara sömre än alla andra mammor som lägger upp denna lista just nu.

Född: 24 september 2008
Var: Sunderby Sjukhus
Tid: 19.04
Födselvikt: 4180 g
Födsellängd: 54 cm
Huvudmått vid födsel: 36cm
Namn: Vincent
Namnbetydelse: Den segrande
Andranamn: Wilhelm
Efternamn: Tjernqvist
Ålder: 1 år
Nyligen lärt sig:
Dagis: Börjar skolas in om nån vecka
Vikt nu: 10,7 kg
Längd nu: 80 cm
Mammagris eller pappagris: Pappas pojke!
Favoritbus: Springa iväg med saker han inte får leka med
Favoritmat: Allt med tomatsås
Favoritleksak: Vad som helst, varierar från dag till dag
Favorit tvprogram: Tittar inte på TV
Favoritmusik: Allt som går att dansa till
Sover i: En enorm pyjamas
Favorit person förutom mamma & pappa: De som tittar på och talar med honom
Barnvagn: Emmaljunga Citycross och en Carena paraplyvagn
Försäkring: Trygg Hansa
Blöjor: Libero
Hur många tänder: 2 st
Storlek i kläder: 80/86
Storlek i skor: 22, 24 på vinterskorna
Syskon: Kommer i mars/april


2 veckor


1 år