Rudies och konsten att leva livet

Om att vara fru till en, mamma till tre, hobbybonde och barnmorska.

weloveshoesdotcom

Kategori: Allmänt

Jag har alltid haft en förkärlek till att köpa skor och jag har enormt svårt att göra mig av med gamla skor. Igår rensade jag dock ut två garderober som innehöll ett helt berg av skor vardera och en hel svart sopsäck, fylld till bristningsgränsen, fick åka på soptippen. Än har jag en hel garderob full i skor som jag inte ens tittat i, med skor som jag inte använt på säkert tre år och aldrig mer kommer att använda. De får nog åka på tippen nästa sväng.

Ändå känns det som att det var år och dar sedan jag köpte ett par skor sist, till mig själv alltså. Kan ju bero på att jag varit rätt mycket gravid med svullna fötter på senaste och då är det inte så kul att köpa skor, än mindre att gå i skor.

Däremot till Vincent shoppar jag mer än gärna skor. Han har redan en bra samling och mer kommer det bli.

Nu måste jag bara hitta en (eller två) skohylla till honom, det blir något jobbigt att städa när alla dojjor står på golvet.

Två veckor.

Kategori: Ellies utveckling.

Igår blev Ellie två veckor gammal och när hon låg i soffan brevid mig och tittade sig omkring, viftade med nävar och sparkade med fötter kunde jag inte i min vildaste fantasi förstå att hon låg inne i min mage för bara två veckor sedan. Herregud, hon är ju en hel liten människa! Med kläder på. Som äter och bajsar och sover. Och kramas med mamma. Det är nästan lite läskigt när man tänker efter.. hur fort tiden går alltså.


Jag skrattade när jag visade John var jag tagit på flickan, det kändes SÅ konstigt att klä barnet i klänning. Tar nog ett tag att vänja sig.


Gud vilka osynkade barn vi har. Vincent vaknar varje morgon vid sextiden och Ellie sover gärna länge. I morse vaknade Ellie 05.30, låg vaken och stånkade och sprattlade till 07.30 då Vincent vaknade. Och jag låg där i två timmar och önskade (för första gången någonsin?) att Vincent också skulle vakna så jag kunde skicka upp John med båda ungarna, men nejnej, han sov som en stock.


Sovande prinsessa.


Nu ska jag och Ellie på mammafika och Vincent och John ska ränna runt och göra ärenden. Hur många ärenden kan man ha på en och samma vecka egentligen?

Sandlådan har tinat fram.

Kategori: Allmänt

Och Vincent fick nya sandlådeleksaker av gammelfarmor och gammelfarfar idag. Nu har han hela sandlådan full och det gillar han såklart. Han har suttit där ute i över en timme nu på eftermiddagen och byggt sandslott och sandkakor.


Det är knappt att han ryms där i själv.


Många terrängfordon har han.


Lycka såg en hund springa förbi och blev vääääldigt fokuserad.