Rudies och konsten att leva livet

Om att vara fru till en, mamma till tre, hobbybonde och barnmorska.

Lilla prins.. öhmm.. sessan?

Kategori: Allmänt

Nyår idag och dagen till ära får Ellie ha klänning för första gången på länge. "Hon är ju trots allt en flicka" som mormor brukar säga. Det svarar hon genom att direkt försöka slita av plagget.Nä men helt seriöst är hon faktiskt urgullig idag. Hon ser ut som en flicka och allt i sina nya fina kläder.

Årsresume 2010- bilder.

Kategori: Allmänt

2010 har varit ett fantastiskt år, men som jag sa till John igår, jag tycker alla våra år är fantastiska. Vi har nog gjort oss ett rätt bra liv tillsammans, vi två.

Januari:

Det var månaden när jag hade praktik på sunderby Sjukhus. Jag minns att det var svinkallt ute, men inne på sjukhuset var det varmt och mysigt. Varje gång jag får gå ut på praktik känner jag alltid att jag valt SÅ rätt yrke den här gången.

Februari:

Februari var en månad med fortsatt praktik för min del. Jag var ganska gravid och orkade inte med just så mycket mer än det mest akuta, så Vincent fick roa sig själv många gånger.

Mars:

I mars var Ellie beräknad att födas så vi skyndade oss ut med skotern några gånger för att hinna få lite friskluft innan det var försent.

April:

Ingen bild kan beskriva april bättre än den på en nyföding Ellie direkt efter förlossningen.

Maj:

Maj månad gick åt för att lära om sig från enbarnsmor till tvåbarnsmor. Faktiskt lättare än man kan tro.


Juni:

I juni kom sommaren. Jag minns att midsommarafton var en helt perfekt dag. Vi grillade mest hela tiden och mös ute i solen.

Juli:

Sommarmånaderna minns jag som sol och värme, men tydligen hade vi en dålig sommar i år. Vi grillade mycket, drack lättöl och slappade. I slutet på Juli fick Ellie döpas.

Augusti:

I augusti blev vi mammor bjudna till Sofias stuga på kräftskiva, det var en hiskeligt rolig kväll.


September:

I september blev Vincent 2 år och vi hade stort kalas här hemma. Ellie blev fem månader och jag hade slutat amma helt.

Oktober:
I oktober tog jag med mig mina två systrar och åkte till Ungern för att leva lite storstadsliv i några dagar. Det var en härlig resa.

November:

I november kom snön. Vincent slutade med tutte och jag och John började lchf:a oss. Jag gick ner alla mina sista gravidkilon (sex kilo på sex veckor) och John gick ner betydligt mer.

December:

I december bjöd vi in min mamma till Johns mamma och så hade vi fest med stora gänget. Vi badade bastu och badtunna. Det var en succe. Och för att inte ändra på ett vinnande koncept är det på precis det sättet vi kommer fira ut det gamla året och in det nya idag + en trerätters middag förstås.


2010 har även varit renoveringens-år för oss. Vi har byggt badrum/bastu, sovrum, barnrum och mycket annat småfix. 2011 lär bli ett renoveringens år det också då vi fortfarande har lite kvar innan vi anser oss klara. För den här gången.

2010 har givetvis inneburit en massa mammafikan, grillfester, tatueringstimmar, tvserie-tittande, svullande, ammande, städande, promenerande, någon hundutställning, festande, m.m.

Gott nytt år människor!

Idag.

Kategori: Allmänt

Jag och Vincent lämnade pappa och Ellie hemma och for till Ida med familj för att nyårsfika räkmackor och en massa godbitar tillsammans med lite andra mammor. Alltid lika uppskattat av både mor och son. När vi kom hem hade vi fullt hus så vi slappade på i vanlig ordning.

På eftermiddagen har vi varit en sväng i stan och hyrt film, sedan en sväng hos mor för att hämta lite oxfile som skall inmundigas på nyår och nu har jag och Vincent just bakat en chokladtårta som tillsammans med grädde och jordgubbssås ska agera dessert imorgon.


Älgbesök har vi också haft. Sex stycken för att vara mer exakt. Kanske blir älgstek imorgon istället?