Rudies och konsten att leva livet

Om att vara fru till en, mamma till tre, hobbybonde och barnmorska.

Två paket till mig.

Kategori: Allmänt

BF +1

Det första paketet låg i min brevlåda och det innehöll en bärsjal som jag traderat hem för att bära bebisen i. Det andra paketet kom Ida med och det innehöll mina Blingo-byxor som jag ska mysa på i nu i slutet av graviditeten och medans jag ammar och fortfarande inte kommer i några av mina vanliga kläder.

Idag blir det inga barn födda, inte för min del. Ska till mormor i Kalix med mamma, Vincent och Lycka. Mormor fyller år idag så hon ska firas. Ikväll vankas det tjejmiddag hos Helena så jag hoppas jag hinner tillbaka någorlunda i tid.

Fullt upp med andra ord!

Åh Lycka, du skulle bara veta vad som väntar dig..

Kategori: Hundar

Han drar henne i svansen, i tissarna, i öronen, i läpparna. Stoppar fingrar i munnen, i öronen, i ögonen, i skruttan. Han kör på henne med sin Bobby Car, med dockvagnen. Står på henne. Hoppar på henne. Klättrar på henne.

Ibland stryker han henne ömt över ryggen och säger "heeeeej Dacka". Ibland ger han henne godbitar. Ibland kramar han henne och pussar henne. Kastar leksaker åt henne som hon får apportera.

Och hon bara är där. Och när hon inte vill vara med nå mer går hon därifrån. Ibland slickar hon honom i ansiktet för det vet hon att han inte gillar och då är det han som går. Men oftast är hon bara där.

Det hon inte förstår är att de snart är två stycken. Dubbelt upp. Stackars, stackars Lycka.

Jag förstår att hon verkligen njuter av de stunder hon får vara ifred i solen.Tvätta-handla-luncha-shoppa-vila.

Kategori: Allmänt

Idag har jag och Vincent tvättat kläder och handlat mat. Sedan har vi varit i stan och dejtat Annelie för att fira att jag har BF idag och hon har det i övermorgon. Det är tävling in på förlossningen nu. Sedan skulle vi vila men Vincent tyckte tio minuter i bilen räckte och jag håller inte med honom. Olydiga unge.


Vincent provade sina nya vår/sommar/höst kläder. Jacka från Kappahl, vantar och stövlar från Stadium och byxor från Lindex.


Vincent fick sig en rosa mössa (bebisen har en dreggelscarf i samma tyg) och bebisen fick sig en blårandig mössa. Och så en kepa till Vincent såklart, så pappa får ha sin ifred. Från Åhlens.


Nu har jag just lagt Vincent i sängen för tredje gången, han ligger väl och snurrar i tjugo minuter innan han kommer upp, precis som han gjort de andra två gångerna jag försökt få honom att sova så jag själv kan göra det.