Rudies och konsten att leva livet

Om att vara fru till en, mamma till tre, hobbybonde och barnmorska.

Glöm det!

Kategori: Allmänt

Å vad jag inte älskar att vara gravid och att amma, snacka om att man blir senil då. Har haft många glömske-episoder de senaste åren och idag var inget undantag.

Idag knallade jag, Vincent, Ellie och Lycka in till byn för att hälsa på Ida med familj. När vi kommit dit och varit där ett tag upptäcker jag att jag glömt skötväskan hemma med alla blöjor, mat till Vincent, fika till oss och börsen i. Den stod kvar på bron. Nåja, mat till mig själv och till Vincent fixade Ida, fika hade hon också kirrat och en blöja stal vi av Milda efter att Vincent bajsat på sig. Värre hade varit om Ellie skitit ner sig för några bebisblöjor finns inte hos Ida och hon hade väl drunknat i storlek 5 eller 6.

Så höll jag nästan på att glömma bort att Lycka är i höglöp nu, men kom som tur var på det när Ida påpekade att hanhunden på andra sidan gatan brukar vara lös på gården, precis om Lycka var för tillfället. Då fick jag allt gräva fram kopplet där under vagnen. Som tur var har jag iaf slutat glömma det hemma.

Ett annat glömske-anfall jag upplevde idag hände när vi var på väg från Bygårds. Mitt i allt när jag går och surrar slår det mig att jag glömt hunden någonstans, så jag får lite smått panik. Tror jag glömt henne utanför Bygårds, men upptäcker att jag håller kopplet i handen och hon går fint vid min sida. Jag hann få hjärtklappning och allt. Haha.

Annars har vi utfört lite gårdssysslor idag. John har klippt gräset, jag har rensat rabatten och Linda har passat barnen. Sedan har båda kidsen badat och när de somnat sippade jag och John upp det sista rosévinet i kvällssolen. Ja, jag har nu tagit steget att våga mig på att dricka lite vin fastän jag ammar, vart är världen på väg?

Nu ska jag ta min bok och lägga mig i soffan med huvudet placerat på perfekt armlångt avstånd från John så han kan klia mig i håret.

Sex veckor.

Kategori: Allmänt

Vincent, 6 veckor gammal:Ellie, 6 veckor gammal:Rätt lika tycker jag nog att dem är, men Ellie ser mer ut som en flicka.

Bilden på Vincent har jag framkallat som en stor fotoposter och den hänger ovanför Vincents säng, så nu vill jag framkalla en på Ellie som hon kan ha ovanför sin säng när vi kommer dit. Fundrerar på att ta den här bilden, bara för att hon såg så himla rolig ut på den:Fast jag hade behövt pilla tillbaka de manuella inställningarna på kameran så bilderna inte blir riktigt lika blåa ser jag nu.

Nu Linda!

Kategori: AllmäntNästa gång du kommer till oss och blir nödig kan du stänga dörren efter dig. Om du nu känner att du behöver det.