Rudies och konsten att leva livet

Om att vara fru till en, mamma till tre, hobbybonde och barnmorska.

Takdropp.

Kategori: Allmänt

Är inte det det mest underbara ljudet i världen efter en lång och kall vinter?

Idag har vi varit ute större delen av dagen. Vi har gått en prommis (jag gick, Ellie åkte vagn och Lycka drog Vincent på bobben), vi har skottat snö från altanen på baksidan och vi har suttit och njutit av en cappucino i det underbara vädret. Gud vad jag önskar att det vore så här varje dag. Jag suger åt mig solen och värmen som en svamp och hoppas jag kan leva på de här känslorna länge.


Herre (dam?) på täppan.


Vi har en fin liten driva på baksidan efter att ha hållt altanen snöfri hela vintern.


Tripp, Trapp och Trull leker i snön.


Att åldras med värdighet.

Hej då vintern, nu är jag less på dig!

Framåt marsch!

Kategori: AllmäntEllie har fått låna lära-gå vagnen av Jullan.

Livet är en fest.

Kategori: Allmänt

Ja vi måste då vara det perfekta beviset på att livet (partylivet eller vad?) inte måste ta slut fastän man skaffar barn, men då är vi ju förärade med mormor och farmor som båda bor i närheten och ställer upp i ur och skur. Nästan för ofta. Efter denna helg säger mitt samvete att vi nyttjat våra barnvakter för minst ett halvår framåt. Lätt.

Den här helgen? undrar ni. Jo. Den här helgen ska vi till Piteå Havsbad och rocka loss. Vi ska äta gott, se rockcircus (vad nu det kan tänkas vara), bowla och bada på äventyrsbadet. Och den här gången är mormor anordnaren så det blir farmor som får bo i grannhuset och vakta barn den natten.

Här har ni svaret, ni som undrar hur jag alltid orkar vara så positiv och hur jag kan ta allt som har med barn och sånt att göra med en klackspark, hur mina barn kan vara så "lätta", vaför jag inte gnäller och klagar, m.m. Kvalitet-tid. Vuxen-tid. Ego-tid. Vardagslyx. Saker att se fram emot, både stora och små. Resor, skojsiga saker och roliga hitta-på-grejer-i-goda-vänners-lag. Det är min hemlighet. Vår hemlighet. Att vi fortfarande unnar oss saker som ett par, som vuxna, fastän vi har barn. Och detta är ju enbart tack vare att vi har världens bästa barnvakter som kommer hit och bor här med ungarna när vi ränner runt.

Det finns ingen skönare känsla än att få komma hem efter att ha varit på något sorts galej. Ingen. Man uppskattar verkligen vardagen då. Win-win alltså. (sen att alla våra aktiviteter alltid hamnar i en klunga halvårsvis är ju mindre bra, men man kan ju inte få allt här i världen)

Så här spenderar jag mina dagar här på jorden, glad och lycklig (och lite bajsnödig skulle man kunna tro).