Rudies och konsten att leva livet

Om att vara fru till en, mamma till tre, hobbybonde och barnmorska.

Nattskräck.

Kategori: Allmänt

Jag har avfärdat Vincents nattliga episoder han haft ett tag nu som mardrömmar, men nu när jag läser om nattskräck lutar jag nog mer åt det hållet. Nattskräck orsakas av partiellt uppvaknande från icke-REM-sömn, eller icke-drömsömn.

Det som får mig att tro att det handlar om nattskräck är att han vaknar helt hysterisk och skriker, han skakar i hela kroppen och kastar sig fram och tillbaka i famnen och är omöjlig att få kontakt med. Vad man är frågar skriker han "jag vill inte", förutom på frågan "vill du sova?" då han svarar "ja". 

Igår hade han en sån episod, han skrek hysteriskt i flera minuter och var omöjlig att trösta. Vi gick runt i huset med han för att försöka bryta hysterin. När han till sist lugna ner sig lite var det bara att gå och lägga honom i sängen igen och han somnade om på en gång av sig själv.

Detta har börjat sedan han slutade sova på dagen och det står i länken att övertrötthet kan vara en av orsakerna. Annars stämmer det rätt bra med resten av texten i länken också. Det inträffar någon timme efter att han gått och lagt sig, han är inte närvarande överhuvudtaget, när han är "färdig" somnar han om helt utan problem, han kan aldrig säga var som skrämmer honom och dagen efter verkar han inte minnas något alls. Han verkar förvirrad, ser vaken ut, men är omöjlig att nå fram till.

Kanske vi måste tvinga honom att sova på dagen, för hans egen skull.

Helgen.

Kategori: Allmänt

Vi har haft en långhelg och det har varit himla trevligt.

Igår var det superduperväder på eftermiddagen så vi spenderade många timmar ute, promenerandes och skottandes. Vi blev bjudna på taco-middag hos mormor och Krille och det var väldigt mumsigt. John fixade draget till skoterpulkan så vi skulle kunna ta årets första skotertur upp till jaktstugan för att grilla våfflor idag, men istället bjöd dagen på tjugo minusgrader. Typiskt.

Våfflor tröck vi i alla fall hos farmor och Tore vid lunchtid och resten av dagen har gått som i ett töcken. Vi har skottat av altanen på baksidan för andra gången i år och vi har sett Scooby Doo filmen fyra gånger.

Nu väntar vi kvällens filmtittar-sällskap. Det blir inte Scooby Doo den här gången.


Världens finaste.

The gunslingers.

Kategori: Allmänt

John fick en födelsedagspresent igår innehållande två pickadoller som var sammankopplade med en sladd till en bröstplåt. Man ska alltså, med laser, skjuta på varandras bröstplåt. Blir man träffad skickar den upp en stöt till handen man håller pistolen i och man förlorar "ett liv". Det var inte för inte det fanns säkerhetslinor på pistolerna vilket förhindrade dem att ramla i backen när någon blev träffad och handen krampade.


Här pågår en testskjutning, just innan kriget började.

Ingenting för barnen alltså. De små barnen. De stora får roa sig bäst de vill.