Rudies och konsten att leva livet

Om att vara fru till en, mamma till tre, hobbybonde och barnmorska.

Här har jag suttit från 8-16 och suget åt ...

Kategori: Allmänt

imag0220 (MMS)

Här har jag suttit från 8-16 och suget åt mig information. Det firar vi med skrovmål, godis och hockey efter att ungarna gått och lagt sig.

På begäran.

Kategori: Mat

När jag gör sallad häller jag ner det jag hittar hemma och vanligast brukar det väl vara: blandsallad eller bladspenat, tomat, gurka, majs, sockerärtor eller salladsärtor, oliver och fetaost. Ibland har jag i blomkål, ibland riven kålrot eller morot, ibland bönor. Avokado brukar jag alltid äta en hel vid sidan om salladen.

Jag gör alltid en vinegrett, på vardagssalladen häller jag helt enkelt olja, vitvinsvänger och italiensk salladskrydda och rör om. Ingen aning om mängd, men en regel brukar väl vara två delar olja och en del vinäger. Kör på känsla så länge du kommer ihåg att smaka av. När jag gör lite festligare sallader brukar jag göra en mer avancerad vinegrett med kanske chili, citron, vitlök eller senapssmak. När jag lägger en vinegrett på salladen håller den bra några dar i kylskåp.

Och receptet på kycklingen kommer från Icas ekologiska cornflaskespaket. 4 kycklingfileer, 3 dl cornflakes, 1 dl riven parmesan, 1 tsk italiensk kryddblandning, 1 dl smält smör, salt och peppar. Mixa cornflakes och ost tillsammans med italiensk kryddblandning. Salta och peppra kycklingen innan du vänder den i smöret och sedan paneringen. Sätt i ugnen i 200 grader i ca 30 minuter.

Och ostsåsen gjorde vi med blåmögelost, grädde och mjölk som vi hällde på en bottenredning med mjöl och smör. Salt och peppar och taadaaa! färdigt.

Detta är min lunch för dagen, mums!

Detaljer.

Kategori: Hus och hem

Bara lite småfix kvar nu innan vårat badrum är helt klart.Till exempel en toalettstol, ett handfat, kanske en lampa eller varför inte lite fönsterfoder.