Rudies och konsten att leva livet

Om att vara fru till en, mamma till tre, hobbybonde och barnmorska.

Vegetarisk lasagne.

Kategori: Mat

Detta var också ett jättegott recept som garanterat kommer tillagas igen. Fördelen med att skippa köttet är att allt det andra, grönsakerna och ostarna, får skina lite.


3 stora morötter
1 zuccini
2 gula lökar
4 klyftor vitlök
½ röd chili
2 stjälkar selleri
1 förpackning krossad tomat
100 gram spenat
½ purjolök
150 gram fetaost
mellanlagrad ost till toppen
olja och smör
salt
peppar
socker
basilika
oregano
fullkorns lasagneplattor

Hacka och stek lök, vitlök, chili och selleri. Skär morot i halvmånar och stek tillsammans med det andra i ca fem minuter. Skär zuccinin i halvmånar och släng i grytan tillsammans med tomatkross och kryddor. Låt puttra i ca tio minuter. Stek spenat och purjo i smör och olja. Bygg ihop lasagnen genom att lägga lite sås i botten, på med lasagneplattor, mer sås, hälften av spenaten, halva fetaosten (smulad), upprepa sedan igen. Avsluta med plattor, sås och den lagrade osten. In i ugnen i 225 grader i ca 30 minuter. Servera med en råkostsallad på morot och kålrot.

Behind the scenes..

Pippi-flickan.

Kategori: Allmänt

Alltså den där Pippi.. vad har hon egentligen som INGEN annan har?

Till och med Ellie, som aldrig någonsin sitter still mer än 3 sekunder sitter som klistrad framför tv:n när Pippi är på. Ellie är ju till och med för liten för att förstå det här med tv (tycker jag, Vincent fattade inte tv:n förens han var typ två), men Pippi, det verkar hon förstå.

Kungen av förberedelser.

Kategori: Allmänt

Det är jag det.

I morgon ska jag ha en liten bjudning här hemma så idag har jag gjort en deg till en matpaj, en deg till en smulpaj och en glassmet. Bara det roliga kvar att fixa i morgon alltså.

Nu ska jag åka och hämta hem det stora barnet och sen smacka ihop en lasagne som får stå i ugnen och bli god tills John kommer hem från jobbet.

Fort var det gjort så satt man som en smäck i husfru-rollen igen.