Rudies och konsten att leva livet

Om att vara fru till en, mamma till tre, hobbybonde och barnmorska.

Åtta liv kvar dårå.

Kategori: Allmänt

Stod och lastade i diskmaskinen igår. Fyllde den till brädden, satte i disktablett och stängde luckan. Fast luckan ville inte stängas för nedersta diskkorgen ville inte gå in ordentligt. Suck. Jag våldade lite och försökte trycka in den, gick ej. Då våldade jag lite till och stånkade på utan resultat. Till sist böjde jag mig ner för att titta och ta bort vad som var i vägen, troligtvis en matlåda som hamnat på sniskan. Och där inne satt katten.

Hehe.. Ooops!
Lite senare på kvällen kissade Ellie på golvet och innan någon hade hunnit ta upp det var Lycka där och "tog hand om det" med sin tunga. Då var det nära att hon åkte raka vägen in i diskmaskinen utan att passera gå.

Kötta.

Kategori: Allmänt, Mat och bak

Här ska ni få ett spartips, helt utan att be om det:

Köp hel färsk kyckling, kostar 20 kronor kilot ungefär. Koka i buljong tillsammans med lök, morot, persilja och kryddor. Bena ur och gör gratäng, gryta, wok, curry, m.m., m.m., m.m. i all oändlighet. Godare än godast och garanterat billigare än vattenfylld fryst kycklingfilé, även efter man räknat bort kostnaden för skrovet som väger nästan ingenting. Och har man inte tid att hålla på att förkoka kyckling inför middagen ser man till att koka kycklingen vid tillfälle och frysa in den efter den är urbenad, sedan kan man bara plocka ut ur frysen och göra vad fan som helst av den, snabbmat kallas det.
 

Och nu till det riktiga inlägget:

Jag försöker sakta men säkert jobba bort köttet från vårt hushåll. Absolut inte helt och hållet, nejnej, men byta ut mycket av det mot fisk och kyckling. Eller vegetariskt, men det är nästa steg. Det har väl inte undgått särskilt många att rött kött (gris och ko) verkar vara en finfin källa för cancer. Och sen för att inte tala om påverkan på miljön. Ajajaj. Idag åt vi tacos på kyckling istället för köttfärs. Billigare, nyttigare och precis lika gott, om inte ännu godare. 


Med alla traditionella grönsaker, ost, tacosås och en vitlökig tzatziki till.

Ironi när den är som bäst, del två.

Kategori:

Jag tog med mig en, enligt mig, rejäl låda frukt till jobbet idag bara för att mötas av fruitheaven. Visar sig att kollegorna pantat burkar och handlat gottigheter för pengarna. Borde inte sånt här annonseras ut i förväg?