Rudies och konsten att leva livet

Om att vara fru till en, mamma till tre, hobbybonde och barnmorska.

Sånt som inte hör till vanligheten.

Kategori: Allmänt

I förrgår hade vi 28 minusgrader och igår 0. Nollan håller i sig och det regnar lite om vartannat. Jag skottar baksidan som en galning (med siktet inställt på fantastiskt majväder) och snön rasar från taket. Känns rätt absurt, det är ju förihelvete december!

Nyårsaftonens lunch åt vi ute vid eldplatsen. Årets sista och säsongens första utomhuslunch. Moster Malin och kusinerna Jakob och Julia kom och hängde gäng med oss. Det är fantastiskt underbart att äntligen kunna vara ute igen efter en längre period med 20-30 minusgrader.

Jag lovar att barnen var gladare än de ser ut!Nu laddar vi inför ett roligt avslut på året 2012. Det blir trerätters, bastu, badtunna, familj och vänner. Som vanligt. Bra som vanligt. Underbart som vanligt.

När pojkar får handla.

Kategori: Allmänt, Mat och bak

Igår skottade vi hela förmiddagen och latade oss hela eftermiddagen. Först fick vi sällskap i vårt latande av Thess och Daniel och i efterhand trillade fler in. Det var en sån där klassisk vad-ska-vi-göra-dag, då alla frågar just det gång på gång men ingen någonsin svarar.

Vi blev i alla fall snackssugna efter ett tag så grabbarna for och handlade snacks. Och kom tillbaka med lökringar, chili cheese, mozzarellasticks och revben. Sedan ställde de sig och började koka ribsen och rörde ihop sin egna fantastiskt goda marinad och när allt var klart var det fri grisning i några minuter innan vi slukat allt.

Hej bara!

Jullovs-morgon.

Kategori: Allmänt, Mat och bak

När vårt jullov började vaknade Ellie i vanlig ordning 5.00-5.30. Idag sov hon till 8.30. Vi har lyckats!!!! Detta BÖR innebära att vi fortfarande har en hel vecka kvar med sovmorgon. 

Jag älskar dessa mornar då vi kan äta frukost tillsammans hela familjen. Vi drar fram allt vi hittar. Olika sorters gröt, juice, massa smörgåsar med allt vi kan tänka oss att använda som pålägg. Kaffe och te. Vi sitter länge och grisar tillsammans. Först vid tiotiden är vi klara och då brukar vi normalt sett börja med lunchen.


Efter frukosten njuter vi av lite hyseterisk underhållning:


Ost på ryggen, HA HA HA!

Sen städar vi undan och klär på oss. Det tar länge och vi hinner ofta bli lite sura på varandra. Men lagom vid lunchtid är vi klara och dagen kan börja på riktigt.
 
Mongo-Vincent i sin one piece och Mongo-Ellie har hittat Nevas vällingflaska från igår.