Rudies och konsten att leva livet

Om att vara fru till en, mamma till tre, hobbybonde och barnmorska.

Mellisdags.

Kategori: Mat

Turkisk yoghurt och fruktsallad med lite ringlad honung över.

iPhone har svaret.

Kategori: Allmänt

Hur orkar man egentligen bo i Norrland med extrem kyla och tungt mörker en stor del av året?


Massa snö att gömma sig i!


Herre på täppan!


Bastu och badtunna!


Promenader!


Eftermiddagssol!


Varm choklad!


Snöänglar!


Isvägen!


Utelek!

Välbefinnande.

Kategori: Allmänt

Undrar hur många gånger vi skrivit ordet "välbefinnande" i våran uppsats egentligen? Ska nog räkna dem nästa gång jag orkar öppna uppsatsen, vilket inte kommer bli idag. För idag är vi lediga. Igen. Vi ligger rätt bra till med uppsatsen (hoppas vi!) och unnar oss lediga dagar. Eller unnar och unnar.. jag har ju barnen hemma så det är väl mer av en nödvändighet att vara ledig för det mesta. Då vi pluggar gör vi det som fan för att sen kunna vara hellediga i lugn och ro.

Går mycket sjukor nu på förskolorna i kommunen så Vincent får vara hemma resten av veckan, vill inte smitta ner Ellie. Pratade med läkaren igår och vi skulle fortsätta med den höga dosen vi gick upp till efter att hon började läcka protein igen. -Så får vi se hur vi gör, om vi försöker trappa ner igen eller går vidare i behandlingen, säger läkaren. Och då fick jag säga mitt. Jag ser ingen poäng med ytterligare försök till nedtrappning, hon börjar läcka direkt efter minska dosändring och jag är helt övertygad om att hon inte kommer kunna trappa ner korisonet. Vi är redo att gå vidare i behandlingen, vi vill tillföra cellgifter nu. Läkaren skulle prata med speciallisten i Uppsala och så träffas vi till veckan och får besked. Nu vet de i alla fall var vi står i frågan.

Men välbefinnande var det ja. Den stunden jag upplever mest välbefinnande är på morgonen, när barnen ser tv och jag just druckit upp dagens första kopp örtdryck framför datorn. Totalt välbefinnande.


Älskade, älskade lilla Ellie, är det så här du ska se ut? Mamma har nästan glömt bort..