Rudies och konsten att leva livet

Om att vara fru till en, mamma till tre, hobbybonde och barnmorska.

That's mah girl!

Kategori:

Arbetsintervju.

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit på arbetsintervju. Jag har sökt en tjänst som sjuksköterska på Luleå Kommun. Ja, alltså jag jobbar ju redan som sjuksköterska på Luleå Kommun, men jag är vikarie. Kändes ganska absurt att gå på arbetsintervju med min nuvarande chef och ett fackligt ombud som visade sig vara en kollega från ett utav husen i stan. Jag gick för övrigt intro med henne. Inga okända männsikor med andra ord. Hur löjligt det än kändes när jag fick samtalet om det igår var det en seriös intervju som innehöll alla viktiga frågor som "var ser du dig om fem år?" och "vilka bra egenskaper anser du dig besitta?". Det var kul.

Kallad för biopsi.

Kategori: Allmänt, Ellies sjukdom- FSGS

Nu har vi varit och pratat lite med läkaren. Det framkom väl inget nytt och inga prover tog vi. Jag fick titta lite på provsvaren som har varit och man ser en trend i försämrad njurfunktion. Alla prover som kan ha att göra med njurens funktion har försämrats. Ingen akut försämring, men en sakta stegrande.

Blodtrycket ligger bra. Ellie blev lite låg för ett tag sedan så vi minskade behandlingen, men nu är hon bra igen. Hon väger som hon ska och är nästan lika lång som om hon vore frisk. Hon ligger ett snäpp över standardkurvan och det är väl så bra det kan vara med tanke på att hon stod helt stilla i längden i ett halvår under kortisonbehandlingen.

När vi kom hem hade vi fått en kallelse att komma ner till Uppsala för biopsi. 18 december bär det av så vi hinner göra bort det innan julen. Jag både ser fram emot detta och våndas det. Jag ser fram emot resan, att få åka bort med Ellie igen. Oavsett anledning är det alltid kul. Så ser jag fram emot att det görs någonting och att vi inte bara måste gå och vänta på ytterligare försämring. Det som skrämmer mig lite är, förutom själva ingerppet med narkos och allt vad det innebär, svaret. Jag förtränger att denna biopsi mest troligt kommer resultera i någonting, ett läkemedelsbyte eller ett diagnosbyte, men så plötsligt kommer jag på det och då känns resan inte lika rolig längre.