Rudies och konsten att leva livet

Om att vara fru till en, mamma till tre, hobbybonde och barnmorska.

Paltkomadöden.

Kategori:

Den har jag dött nu sedan vi blev serverade palt i slottet i stan. Jag dog genom hela sons of anarchy, genom ärendena vi gjorde efteråt och genom kycklingplockandet när vi kom hem.

Men det var lätt värt det.

PS.

Kategori:

Då har jag alltså väntat på detta viktiga samtal i fem hela månader och när det äntligen blir av, när dagen D kommer, glömmer jag mobilen hemma.

Upptäcker det när jag redan är i Råneå på väg in på jobbet. Fitta, balle, kuk.

Tacka vet jag vidarekoppling.

Försäkringskassan..

Kategori: Allmänt

Åh vad man ska behöva bli arg ibland. 

När Ellie blev sjuk hade vi det riktigt jävla tungt ekonomiskt. Jag studerade och John fick vabba. Vi körde fram och tillbaka mellan sjukhuset flera gånger per dag och fick bekosta all mat själv i restaurangen. Ingen ekonomisk hjälp fick vi. Inte från kommunen. Inte från försäkringskassan. 

Vi började prata om vårdbidrag och kuratorn på sjukhuset kollade upp detta med försäkringskassan åt oss. Vi fick besked om att vi ej kan ta ut både tillfällig föräldrapenning (vab, vård av barn) och vårdbidrag samtidigt och vabben var vår enda inkomst i stort sett. Därför sökte vi inte. Jag har också varit i kontakt med försäkringskassan i detta ärende och fått samma svar.

Sen blev Ellie bättre och vi vabbade mindre och jag tänkte att vi provar ansöka om vårdbidrag i alla fall, vi kan ju alltid tacka nej om vi tycker att vi "tjänar" mer på vab. Jag ansökte i juni och idag, fem månader senare, hade jag samtal med handläggaren.

"Synd att ni inte sökte tidigare för då hade ni verkligen kunnat få ersättning" sade handläggaren. Jag påtalade att vi inte gjorde det för att vi levde på vabben och inte kunde bli av med den. "Men det blir ni inte. En av er får vårdbidrag och den andra kan vabba, samt att några såna regler finns egentligen inte, det brukar aldrig vara problem att få tillfällig föräldrapenning när man har vårdbidrag" förklarade handläggaren. Då ville jag gråta lite. "De som sitter och tar emot samtal när man ringer in hit till försäkringskassan vet ingenting om detta, de händer att de säger fel, ni skulle ha pratat med någon som kan det här".


Övriga kommentarer från min sida är överflödiga.