Rudies och konsten att leva livet

Om att vara fru till en, mamma till tre, hobbybonde och barnmorska.

Regn på min lediga dag.

Kategori: Allmänt

Så vi bäddar ner oss i soffan med popcorn och vinbärssaft och ser på Tingeling. Alla måsten är gjorda, en rätt bra måndag alltså.

Ellie har sovmorgon.

Kategori: Allmänt

Det händer kanske två gånger per år, att Ellie har sovmorgon. Klockan är åtta och hon sover ännu, trots att Vincent kommit upp för en timme sedan.

Medan Ellie sover har jag hunnit äta förfrukost och surfa i mobilen, sitta i soffan under en filt och läsa en tidning från början till slut, duscha länge utan att någon bankar på dörren och skriker att hen vill titta på, klä på mig och föna håret och sedan igen sätta mig i soffan och surfa vidare.

Snart börjar det ju nästan bli tråkigt och jag är huuuungrig. Vakna nu unge!

Men blä.

Kategori: Allmänt

Det här är den värsta graviditeten hittills när det kommer till illamående och ändå har vi knappt börjat än.

Jag har upptäckt att det är rätt okej om jag äter det första jag gör när jag vaknar, vilket innebär att jag aldrig kan ligga och dra mig eller ta sovmorgon. Istället studsar jag upp före barnen även mina lediga dagar för att få i mig någonting innan illamåendet kommer. Hinner jag inte är minst hela förmiddagen förstörd, jag provade det en dag (innan jag visste bättre) och det var inte värt det.

Med Vincent mådde jag inte dåligt en sekund och med Ellie någon enstaka dag här och där. Ny mår jag småilla mest hela tiden, men än håller jag nollan när det kommer till kräkningar och jag hoppas det fortsätter.

Det är faktiskt rätt mysigt att sitta ensam i soffan och äta förfrukost och se på Nyhetsmorgon.