Rudies och konsten att leva livet

Om att vara fru till en, mamma till tre, hobbybonde och barnmorska.

Now you do the math.

Kategori: LCHF

Jag är sjuk, jag måste jobba, jag hittade en chokladkaka i kylen innan jag for hemifrån.

Matlåda.

Kategori: LCHF, Mat och bak

Jag kan räkna på en hand hur många gånger jag inte haft med mig matlåda till jobbet och alla de gånger har det varit aktiva val att äta hämtmat istället. Även när jag gick i skola hade jag alltid med mig matlåda. Det är både ekonomiskt och gott, för att inte tala om nyttigt, att ha med sig hemlagad mat istället för att köpa hämtmat eller köpes mikromat. Även John har alltid matlåda med sig till jobbet, alltid.

Mer matlådor till folket!

Tre av mina senaste matlådor:


LCHF lasagne med fläskbolognese och sallad.

Köttfärs-/ och vitkålssoppa med chevréost.

Stekt lax med rom-/äggröra och fetaostsallad.

Förkyld.

Kategori:

Jag satt och dokumenterade på jobbet igår och medan jag satt där och skrev kände jag hur ett tryck började bygga upp i huvudet. Från att inte känna mig sjuk på något sätt var jag helt plötsligt förkyld. Från ena minuten till den andra.

Jag är inte snorig, inte hostig. Jag har inte ont i halsen eller feber. Men jag känner jag jättesänkt. Kroppen är helt uttömd på energi och det är knappt att hjärnan fungerar.

Så idag blir det vila på förmiddagen. Ska bara laga en köttfärssoppa och sen inte göra något mer. Jobbar kväll ikväll så jag hoppas jag inte börjar känna mig mer sjuk. Jobbar kväll lördag och söndag också så jag ber er, mina fina gamlingar, håll er krya under helgen och använd rullatorn så ni inte faller. Syster Marie behöver vila.