Rudies och konsten att leva livet

Om att vara fru till en, mamma till tre, hobbybonde och barnmorska.

Den hettan.

Kategori: Allmänt

Snacka om att man känner sig något otacksam när man gömmer sig från solen och suckar och stånkar och klagar. Det är FÖR varmt! Alldeles för varmt.

Vaknade inatt och fick slita ut täcket ur påslakanet för jag höll på att dö. Utan går det heller inte att sova för vi har en flugkompis i sovrummet. Killi-killi-kill. Öppet fönster har vi också, och vårt sovrum är i den kallaste delen av huset. Jag är normalt sett en sån som inte kan få nog av solen, så jag skyller på bebisen i magen.

Idag verkar dock vara sista dagen med denna hetta, snart övergår det till "bara" 20-gradish.

Inga prickar på Ellie ännu så jag ska jobba hela helgen, med start i eftermiddag. Kan behövas lite jobb efter tre dagar hemma i solen. A-men, fy fan så otacksam jag är ändå.

Vår oskyldiga lilla ängel.

Kategori: Ellie

Ellie är ett lustigt barn. Hon påminner sjukt mycket om Emil i Lönneberga. Hittar jämt på hyss, men alltid med en vänlig och omtänksam intention. Ibland undrar jag hur hon tänker. Om hon tänker? Tänka måste hon nästan göra för vissa saker är väldigt väl uttänkta. Som häromdagen då hon tog en stol till hallen och klättrade upp till hallbyrån där hon hämtade bilnyckeln, gick till bilen, drog på tänningen och ungefär där såg Tore att bilen stod och blinkade för fullt bland annat så han gick dit och plockade ut ungen. Skitfarligt ju! Vi har automat. Vincent kunde ha stått framför eller bakom bilen. Ja, det kunde ha gått väldigt illa.

Minst en gång om dagen gör hon ett ordentligt bus, som man måste ta ett ordentligt snack om efteråt. Att prata med Ellie om dessa bus är som att prata med en grönsak. Man liksom ser på henne hur exakt ingenting absorberas i det rufsiga lilla troll-huvudet.

Förutom de stora busen gör hon småhyss mest hela tiden (typ äter upp mitt lypsyl, polerar Simons bil med sten, och så vidare..) sånt hon vet att hon inte får göra. Och när man kommer på henne och skäller på henne drar hon fram sjuk-kortet. "Men mamma jag är ju sjuuuuuuk, jag är ju sjuuuuuuk". Oh-no-she-did-n't tänker jag, men jo, she did. Skitunge! Ska hon köra med den hela livet har hon tänkt?

Tack vare hennes stora rådjursögon med långa mörka ögonfransar och rufsiga kalufs som hon vägrar kamma tillsammans med hennes späda armar som hon kastar runt halsen och utbrister "jag älkar dig!" kommer hon undan med allt. Det är omöjligt att förbli arg på Ellie, barnet vi inte vet vem hon härstammar från och hur hon blivit som hon är. Jag brukar beskriva henne som speciell, det är det enda ordet man kan försöka förklara Ellie med, för hon är omöjlig att förklara. Ellie måste upplevas.

För varmt.

Kategori: Allmänt

Det är alldeles för varmt för att vara ute i solen idag och ändå drog jag med barn och hund ut på en dryg timmes promenad. Vi var alla stekta efter det, men med en kanna saft, tomtegröt och kycklingmackor i bagaget är vi redo att fortsätta dagen.

I skuggan, för min del.