Rudies och konsten att leva livet

Om att vara fru till en, mamma till tre, hobbybonde och barnmorska.

Ärtor och bullar.

Kategori: Allmänt, Mat och bak

Karinsblogg.se hade lagat kikärtsbiffar igår och jag blev himla inspirerad. Lagade biffar med ärtor, ägg, fibrex, vitlök, chiliflakes, citron, salt och peppar. Till det åt vi potatisklyftor med citronhavssalt, sallad och en fetaostkräm med vitlök och rödlök. Löjligt gott!


Till efterrätt åt vi bullar som jag och Ellie bakat under dagen. Jag hade lite blåbär i kylen som legat länge och var på väg att promenera ner i soporna, men jag är så jävla snål så jag pallade inte kasta dem. Mycket lättare att baka bullar! Halva satsen blev vaniljbullar och andra halvan blev blåbärsbullar. Undergräddar alltid mina bullar en hel del och de blir så himla goda!

Det gick ju jättebra!

Kategori: Allmänt

Födde just Ellie i säte, 3,5 år över tiden. 

Nemas problemas.Halloween idag?

Kategori: Allmänt

Och vi som hade filmkväll med popcorn och saft igår. Måste väl klä ut ungarna lite då och gå och busa för farmor eller något liknande. 

Hade ingen aning om att det var idag faktiskt. Jag vet inte ens vad det är för månad. 

Varje dag när jag lämnar/hämtar barnen hos Lena påminner hon mig om var jag ska lämna/hämta vid nästa tillfälle (om de är hos henne eller på kyrkis, öppna förskolan). "Jag vet hur ni gravida är, och så ska ni vara" säger hon. Tänk vilken tur att vi har henne ändå!


Nåja. Barnen har hållit igång sedan tidig morgon. Bilden ovan beskriver hur det såg ut när jag kom upp i morse. Under Ellie, under täcket, ligger Vincent. 

VI HAR ÖVERLEVT MAGSJUKAN!

Ja nu sa jag det. Nu är det jinxat. Spyr någon fler springer jag ut i skogen och gömmer mig. 

På dagens agenda står tvätt av alla textilier. Och bullbak! Och tvagning av barn (de ligger i badet nu). 

Och kanske lite godisätande då, dagen till ära.