Rudies och konsten att leva livet

Om att vara fru till en, mamma till tre, hobbybonde och barnmorska.

En bra söndag i bilder.

Kategori: Allmänt


Det har legat ett skimmer av lugn över vår familj idag. Efter frukost och allt som hör morgonen till fixades det lite med Vincents nya leksaker han fått av kompisarna på gårdagens kalas. 

Jag och Lycka promenerade in till byn för att utfodra djur, vi var efterlängtade verkar det som. 

Innan lunch åkte vi på shoppingtur. Först på loppis där jag köpte lite bebiskläder, Vincent köpte två barbiedockor och Ellie en klänning och ett hellokitty-mjukdjur. John hittade ingenting han gillade så vi for på Cervera och köpte en filekniv och ett knivblock, vi kan låsats att det var till han. Nej men just det! John köpte kalsonger på stadium, då är knivarna till mig då. 

Till lunch fick vi besök av sena kalasgäster så vi åt upp varmkorven som var över från igår och tömde glassbaren. Efteråt hade vi lite filmmys med Bambi och Lejonkungen. 

De där vita fjäderfäna som hälsar en så glatt om mornarna bjuder på ägg, så jag bakade lite rulltårta till frysen. Praktiskt att ha färdigt fika att bju på när det beger sig. Det blev en (två) med hallon och en (två) med jorgubbe, jag har så mycket sylt att göra av med. 

Barnen som nästan har fyrkantiga ögon av all film och tv-spel pysslade lite när jag lagade mat och John tog hand om tvätt. 

Middag blev mandelfisk med potatismos och morot. Och sååååås såklart. 

Nu är det bara natti-natti för de här barnen kvar och sen blir det ryggläge i soffan resten av kvällen. 

Lördagsmiddag och söndagsloppis.

Kategori: Allmänt

Igår fortsatte vi kalasandet fram till småtimmarna. Alltså till åttatiden då ungarna skulle i säng. 

Vi åkte in till stan och gick på restaurang och åt kinamat. Det är så kul att ta med barnen på stan på "natten". Det är mörkt och mycket ljus och massa folk och spännande. Nu går de ju att ta med sig ut också utan att behöva skämmas. Ja, alltså om man tar med ipaden. Nog kliar det i Ellies kropp efter bara två minuters sitta-still, men vi har tränat och nu beter hon sig nästan som ett barn istället för ett djur på offentliga platser.

Som vanligt världens snyggaste barn. 

Jag åt i alla fall en väldigt god anka i ostronsås och var nöjd. Efter maten köpte vi bananer som Dannebanan lagade efterrätt på. Väldigt avancerat stekte han dem i en röra av smör, socker, kanel och en äggula och serverade till vaniljglass och grädde, men fy tusan vad gott det var. Prova!

Och idag ska jag tydligen göra reklam här i bloggen om loppis i Rutviks bygdegård. Jag ska givetvis dit och fynda klockan 11 när det öppnar. Alla ni andra kan ju komma lite senare för jag tycker inte om att trängas. Det finns korv och fika att fynda också. Klockan 15 stängs portarna och då är förhoppningsvis lokalen tom, så kom helst lite innan det. 

Färdigkalasat.

Kategori: Allmänt, Vincent

Idag har Vincent haft sitt första riktiga barnkalas för sina kompisar. 

Vi började med varmkorv och bröd och sedan körde vi glassbuffe och fika. Givetvis avslutade vi med fiskdamm med godis, armband och tatueringar i presentpåsarna. 

Allt gick SÅ mycket smidigare än befarat och vips hade tre timmar förflutit, barnen har ätit, lekt och gastat. Föräldrarna har fikat och städat. 

Nu stänger vi ner kalasandet för vår del för i år. September är lätt den månaden på året som innehåller flest födelsedagar/kalas för oss och även om det är kul så är det ganska skönt när det är över.