Rudies och konsten att leva livet

Om att vara fru till en, mamma till tre, hobbybonde och barnmorska.

Sista kvällen i ensamhet.

Kategori: Allmänt

Har varit hemma själv alla eftermiddagar/kvällar i veckan och nej, det är inget för mig. 

Det har gått bra ändå. Ofta på kvällarna är Iris klängapa på brösten, men jag har hittat tid för de stora och hunnit ta ordentliga lässtunder varje kväll och så vidare. 

Nu ligger Iris och sover på min mage och jag orkar som inte lyfta bort henne. Snart kanske. När jag blir tillräckligt kissnödig. 

Tidigare idag. 

Så fin att se på.

Kategori: AllmäntHon somnade på bröstet. Det kan ju vara det mysigaste i världen. 

Utvecklingsfaser.

Kategori: Allmänt, Iris

Med de andra två barnen har jag skitit fullständigt i "utvecklingsfaser" och "perioder" och fan och hans moster, men nu med Iris laddade jag ner Wonder Weeks-appen och det är ju jättekul att läsa om utvecklingsfaserna. Hemskt träffsäkert är det också. 

Iris ligger några dagar före det utstakade "programmet", trots att det räknar från det beräknade förlossningsdatumet och inte från dagen hon föddes, men informationen om vad fasen har att bjuda på stämmer bra överens med hur hon är. 

Just nu ser det ut så här:


Så vi har en ganska spännande tid framför oss. Det fina med detta är att se att det "jobbiga" har ett slut och att efter varje fas har bebisen tagit ett ganska stort steg i sin utveckling, helt fantastiskt!

(Och nej, Iris är inte alls jobbig. Hon gnäller lite mer och vill ligga vid bröstet oftare även om hon inte äter, men mer än så är det väl egentligen inte.)