Rudies och konsten att leva livet

Om att vara fru till en, mamma till tre, hobbybonde och barnmorska.

Aprilväder.

Kategori: Allmänt

Sol och regn om vart annat. Igår fick vi stå under en medhavd filt och gömma oss för det värsta regnet när vi var i stan och fiskade, fort kom det och från ingenstans, precis som idag.  
Det började bra med pizzapicknick och strålande solsken. Ingen fisk dock. Himlen blev plötsligt kolsvart och vi hann precis packa ihop och sätta oss i bilen innan spöregnet kom. Sjukt mysigt dock, det är regnbågar över hela Instagram. 
Boden

Kategori: Allmänt

Åkte till Boden idag för lite äventyrsbad och lunch. Jag och Iris satt i bubbelpoolen typ hela tiden, ingen av oss har lärt oss temperera ännu så vi fryser ihjäl i vanligt bassängvatten. 

Vincent och djuren.

Kategori: Allmänt

"Neeeeeeej pappa vad gör du!?" utbrast Vincent när han såg John trä på masken på kroken vid vår första fisketur i sommar. Han vet att man fiskar med mask och han har själv varit med och grävt upp masken, men tydligen har han inte reflekterat över hur masken sitter fast på kroken. "Gör det inte ont för masken?" Hehe, öh nej, eller ja. Eller? Barn reflekterar över saker en själv aldrig ägnat en tanke åt. Vem fan bryr sig om maskens känslor? Vincent gör det. 

Och efter att hans infångade spindel dog, fastän den hade lufthål i locket och han skyddade den från solen, har han slutat ha insekter i burkar. Han fångar dem, tittar på dem och släpper sedan ut dem igen. När spindeln dog blev han lite ledsen så jag sa åt honom att gå och fånga en ny vilket han inte ville och nu förstår jag ju att han inte var ledsen för att han inte hade en spindel utan för att den han hade dog. 

Djurens beskyddare.