Rudies och konsten att leva livet

Om att vara fru till en, mamma till tre, hobbybonde och barnmorska.

Making barnmat.

Kategori: Allmänt, Iris, Mat och bak

Igår åt vi fisksoppa till lunch så då fick Iris sin allra första riktiga måltid (förutom gröt) i form av en egen soppa bestående av vit fisk, potatis, ärtor och dill. Hon åt en hel portion. 


Idag lagar jag pasta med köttfärssås åt henne. Pasta, köttfärs, morot, selleri, vitlök och kryddor. 

Lagerblad och hel svartpeppar ligger i tesilen. Valen alltså. 

Hon är lite hård i magen så nu avancerar vi inte på ett tag utan låter kroppen vänja sig. Hon har sovit som en stock hela natten i natt (de senaste veckorna har hon ammat 2-3 gånger/natt) så vi hoppas det var det här hon behövde. Mat, mat, mat. BVC kommer väl gå i taket i vanlig ordning, men jaja. 

75-årsfest!

Kategori: Allmänt

Igår fyllde Johns farmor år och det firades ute på stan. Med champagne, bowling och middag. Vincent spöade alla i bowlingen och jag åt en svårt god pasta alfredo med en blodig biff till. 
Iris höll sig vaken och glad hela kvällen och sov sedan till 06.30 i morse utan ett endaste uppvak, haaaaaallelujah. 

Röv.

Kategori: Allmänt

Var och lämnade prover i morse för att kontrollera koncentrationen av Ellies läkemedel som inte vill rätta till sig. Så ringer mottagningen nu och meddelar att vi måste komma på måndag och ta prover för idag tog de inte koncentrationen idag utan andra, mindre viktiga, prover. Tydligen hade inte läkaren ordinerat rätt prover vilket upptäcktes en timme efter vi varit. Jag blir SÅ LESS på sånt här. Det är inte så bara att befinna sig på sjukhuset före 08 på morgonen med tre barn som inte fått frukost ännu och de senaste månaderna har jag behövt göra detta varje till varannan vecka. Jag brukar fråga vilka prover de tar när vi är där för att dubbelkolla, men det gjorde jag såklart inte idag. Det är ju faktiskt inte min uppgift som förälder att övervaka deras arbete.