Rudies och konsten att leva livet

Om att vara fru till en, mamma till tre, hobbybonde och barnmorska.

Morgontur.

Kategori:

Solen skiner denna valborgsmässoafton. Jag och John byts av vid halvtid och jag får den mysiga förmiddagen här hemma. Vi klädde på oss och cyklade ner till bäcken och kastade lite stenar, sedan cyklade vi hem igen. Nu leker barnen på gården, Lycka vilar på gräset och jag sitter i soffan och dricker kaffe och tittar på dem genom fönstret.En god morgon. Hoppas den följs av en god kväll. Imorgon är vi alla lediga, om jag inte blir utringd på jobb.

Ny resplan.

Kategori:

Jag och John har bokat en resa över atlanten i augusti, till New York. Igår satt vi och smidde nya resplaner. Från början var tanken till New York, stanna där i två nätter sedan ta tåget till Washington i fyra nätter, hyra en bil där och köra via Atlantic City (stanna för en natt) tillbaka till New York för de sista sju nätterna. Igår ångrade vi oss och avbokade natten i Atlantic City och en av nätterna i Washington och ska istället stanna i Philadelphia två nätter på vägen tillbaka till New York.

Penn's view hotel alldeles vid Delaware river i Philadelphia. Älskar stilen på detta ställe.

Vi har verkligen inte tänkt ut just något vi ska göra, varken i New York, Washington eller Philadelphia, men det kommer vi väl på längs vägen. Vi har i alla fall bokat flyg och hotell och det är ju en bra bit på vägen. Vi kommer ha bil från Washington, hela vistelsen i Philadelphia och eventuellt behåller vi den någon dag i New York om vi anser det vara värt det. Förslag på något kul att göra i dessa städer eller på vägen mellan dem? Helst inte turistfällor. Vita Huset vill vi besöka, men det är väl det enda jag känner att jag orkar köa till.

Ace Hotell mitt på Manhattan, New York. Älskar stilen på detta hotell också.

I Washington har vi bokat ett skittråkigt Comfort Inn hotell mitt i smeten, men alla hotell kan ju inte kännas skitbra. Fatta hur många miljonkers vi lägger på boende under denna resa!

Tvåordsmeningar.

Kategori:

Herregud så det underlättar när ungen lär sig prata. Eller ja, lär sig ord. Iris är duktig på ord och jag förstår det mesta hon försöker förmedla. Nu har hon börjat sätta ihop ord och ingen är så stolt som jag. Inte för att hon kan sätta ihop ord två och två, för det lär sig ju nästan alla någon gång, utan för det hon väljer att säga. Hittills är det detta:

"Lycka bajs" när vi står på bron och ropar åt Lycka att hon ska gå över vägen och bajsa på ängen.

"Hejdå bajs" när jag sätter henne på toalettstolen, låtsas att hon bajsar och sedan spolar i toan.

"Kiss å bajs" när jag byter blöja och säger att det var inge bajs de var bara kiss.

Fatta geni till unge. Bajs! Världens bästa ord.

Lille bajskorven.