Rudies och konsten att leva livet

Om att vara fru till en, mamma till tre, hobbybonde och barnmorska.

Nyårslöfte 2016.

Kategori: Allmänt

Skaffa kompisar.


Skoja bara, men ja på riktigt är det där min samtalslista fyra dagar bakåt i tiden. Jag klagar dock inte, är ingen prata i telefon-person. 

Några nyårslöften blir det inte, är ingen nyårslöfte-person heller.

Folk, folk, folk.

Kategori: Allmänt

Besökt både stan och Storheden idag. Behövde en ny mascara så knatade in i en sminkbutik/frisörsalong och bad om en svart som går att tvätta bort med vatten och inte smular under dagen, 305 kr kostade den, som hittat. Enda sminket jag använder till både vardags och fest så det får väl gå an. Köpte även skydd till min telefon så jag slipper gråta stora tårar när jag tappar den i golvet för sextontusende gången och den slutligen spricker. På tiden.

Hem, lämna man och barn, plocka upp syster och åka till Storheden. Gick på Ica Maxi och stödhandlade, folk var som galna. Köpte nya kläder på HM, kan ju behövas nu när jag inte ska spendera alla mina dagar i arbetskläder. Sökte Icebugs på XXL men hittade inga, får söka vidare.

En shoppingens dag, med andra ord.

Suddig bilselfie i baksätet mellan två barn på skumpig Näsetväg.

Köttfri frukost.

Kategori: AllmäntSkagenost är supergott, kräftost också. Vi har ätit olika ostar och grönsaker på smörgåsarna i två månader nu. John provade lite nya grejer nu när han handlade så det blev rökt laxpastej och makrill i tomatsås på tub, så mycket godare än det låter. Går att variera frukosten i oändlighet även utan köttprodukter.

Frukosten är väl för övrigt det målet som många äter köttfritt utan att tänka på det. Yoghurt, fil, flingor, müsli, gröt av olika slag o.s.v., men när köttet aktivt tas bort helt får en ändå tänka om lite. Leverpastej, korv och skinka åt vi mycket av förr. Livsmedel fulla i nitriter och andra ämnen som Livsmedelverket nu går ut och varnar om cancerrisken kring. Nej, de klarar jag mig bra utan.