Rudies och konsten att leva livet

Om att vara fru till en, mamma till tre, hobbybonde och barnmorska.

Blir nästan arg på mig själv.

Kategori:

Kokade PERFEKT rabarber- och äppelkräm med kanel idag, men givetvis höftade jag bara när jag lade i ingredienserna så frågan är om jag kommer kunna återskapa smaken.

Fick lite äpplen av mamma..

Hur som helst måste jag försöka skriva ner hur jag gjorde, så jag kan göra det igen. Jag skar ner 10 äpplen och ungefär lika mycket rabarber, hällde på 1,5 liter vatten och ungefär 6-7 dl socker och kokade det mjukt med ungefär två.. eller tre.. matskedar kanel. Mixade slätt. Kokade upp igen och redde sedan med potatismjöl utblandat i lite vatten, till lagom konsistens. Blev 3,5 liter färdig kräm. Enkelt, gott.

Bästa kvällsfikat.

Gräslig utsikt.

Kategori:Picknick på gräset medan barnen leker med kusinerna i en lekpark. Stackars, stackars mig som måste fördriva fem veckor innan John får semester.


Sötsak.

Kategori:

Iris är så rar, bortsett får psykbryten hon börjat med. Hon älskar alla djur, fullkomligt älskar. Hon ger gräs till hönsen och stenar till kaninen. Hon är bara ute hela tiden och påtar på, världens mysigaste lilla tjej.

Spanar in en geting på en blomma.

Hon gör allt som jag gör. När jag hukar mig vid kaninerna på Hägnan tittar hon på mig, hukar sig brevid och säger "sitta så mamma". När jag plockar en gurka åt henne i växthuset och biter av stjälken som jag spottar ut tittar hon på mig och spottar sedan ut alla tuggor hon tar av gurkan. Hon blåser på mitt kaffe när jag gör det och hon sitter bredvid mig på barstolarna i köket när jag sätter mig ner där i en sekund. Min lilla skugga, min lilla mini-me.