Rudies och konsten att leva livet

Om att vara fru till en, mamma till tre, hobbybonde och barnmorska.

Utvecklingssamtal.

Kategori:


Utvecklingssamtal idag efter skola/jobb med min stora drömmare. Som pratar på lektioner och istället för att klä på sig inför rasten tittar på när andra klär på sig. En skojare och trixare som istället för att fråga igen när han inte förstår en uppgift tittar på bänkgrannens papper och kopierar rakt av. Han som älskar skolan och fritids och föredrar de dagar han hämtas allra senast. Han som äter allt och gärna flera portioner och tycker gympa är bästa ämnet i skolan. Pojken som inte ens kunde skriva sitt namn självständigt i höstas och nu på eget bevåg kan ljuda och skriva sina bästa vänners namn utan att någonsin försökt förut. Mycket samtal kring ditten och datten med fröken och i slutändan kom vi fram till att Vincent trivs himla bra i skolan och inget är viktigare än det.

Ja-happ.

Kategori:

Vardag igen då. Jobbar fem dagar i rad denna vecka (stackars mig va? Nä, men det är faktiskt sällan jag gör det i och med att jag jobbar varannan helg), men påsken kommer ju och gör barnen lediga någon extradag här och var så de får en lite kortare vecka. Skönt, för det blev ju inte så mycket mer än inskolning för Iris och sedan har hon varit hemma i två veckor. Idag tar vi dock en långsam morgon i och med att jag jobbar kväll, bara John och Vincent som fått ställa klockan och kliva upp tidigt. Ja alltså, jag fick ju gå upp och se så Vincent tog sig iväg. Iris och Ellie sover ännu. Snön yr där ute, jag som trodde vi skulle komma hem till gräsmatta nästan.

I en annan del av Sverige.

Duktiga barn.

Kategori:

Aldrig hade jag kunnat tro att det skulle gå så bra att stuva in alla tre kidsen i våningsängar i ett gemensamt sovrum i fjällen, men det gick super. Inte en enda gång på hela veckan har någon av de velat något på natten. De har somnat på en gång vid 19-21 tiden och vaknat relativt rimligt vid 5.30-07 tiden. Lyx, lyx, lyx.

Längtar redan tillbaka till solen när jag ser den här bilden.