Rudies och konsten att leva livet

Om att vara fru till en, mamma till tre, hobbybonde och barnmorska.

Ute i solen.

Kategori: Allmänt

Jag och Iris tog med oss Lycka ut på en liten skogspromenad i den härliga höstsolen. Gräset är högre än både Iris och Lycka och ett träd som var på väg att falla gnisslade och knarrade i skogen.


När Iris blivit levererad till dagmamman (trots att hon trött tyckte vi kunde stanna hemma istället) bytte jag till springkläder och tog mig en runda i solskenet. Nu är jag redo för jobbet efter den klassiska ledig-förmiddag-och-har-ingen-matlåda lunchen omelett, idag blev det en med blue cheese i.

Mamma!

Kategori: Allmänt

Idag fyller min mamma år så vi har varit där och ätit middag, hem kom vi med en platta blandade öl. Är det inte typiskt? Att åka till sin mamma på hennes födelsedag och komma därifrån med mer än en gett bort? Ja, fast mamma har ju inte hunnit inkassera sin födelsedagspresent ännu, tror inte riktigt hon bestämt sig än för vad hon vill ha (hon får välja mellan en dildo och en middag med mig och syrran), i vilket fall känns det som att vi gick vinnande ut den här dejten idag. Åtminstone John som fick ölen, men är jag snäll kanske jag får smaka.

Barnen har gjort läxa, vi har haft högläsning innan deras sängdags och nu ska vi ha lågläsning innan vår. 

Vincent gör läs- och skrivläxa. Skulle skriva ner alla i hans familj och ville börja med Nori, hans nyaste kusin, men jag övertalade honom om att vi bara hade tid med den familjen som bor i vårt hus annars hinner han inte klart tills läxan ska lämnas in i morgon. (PS. Olle och Sigge är en annan del av uppgiften och John står med där under armen hans, jag har inte bytt ut John mot två andra karlar.)


Blodtryckskontroll.

Kategori: Allmänt

Idag har vi varit på sjukhuset jag, Ellie och Iris så Ellie blev uppkopplad till en blodtrycksapparat som kommer kontrollera hennes blodtryck i ett dygn. Hon fick blodtryckspåverkan under senaste skovet och fick fyrdubbla sin blodtrycksmedicin, en dos hon står kvar på än idag. Nu ska vi ta reda på hur trycket ligger under dygnet och om det finns utrymme för ytterligare ökning av blodtrycksmedicinen då den även kan hjälpa att förhindra proteinläckage. Ellie hade ett mycket komplicerat blodtryck när hon först insjuknade i fsgs, men det har legat stabilt fram till i våras.


Nu är Ellie på skolan med sin blodtrycksapparat, hoppas den stannar på plats. Jag blev orolig att hon börjat läcka protein igen här innan helgen då det visade spår på proteinstickorna, men nu är de negativa igen så vi håller tummarna. 

Annars mår Ellie rätt så bra, hon har hållit sig mycket friskare sedan skolstarten än vad jag vågade tro. Peppar, peppar..