Rudies och konsten att leva livet

Om att vara fru till en, mamma till tre, hobbybonde och barnmorska.

Pinchos!

Kategori: Allmänt

Idag gick vi ut och åt, nästan hela klassen, efter dagens föreläsningar och praktiska övningar. Vi gick till Pinchos, en helt appstyrd restaurang med fantastiska tapas och drinkar. Vi beställde vår mat via appen, fick notiser när den var klar att hämta från köket och betalade med appen. Jättebra.

Lilla hjärtat.

Kategori: Allmänt

Iris hjärtläkare från Sunderbyn ringde tidigare i veckan och meddelade att undersökningen de gjorde i våras hade tagits upp med Umeå, som hon sa att de skulle göra, och Umeå tyckte det skulle gå vidare till barnhjärtcentrum i Göteborg. Så om några månader ville de göra en ny inspelning som Sahlgrenska ska få lyssna på.

Iris har inga besvär från sitt hjärtfel idag, och det skulle aldrig ha upptäckts än om inte en observant läkare på akuten fångade upp det för snart två år sedan, så det är ingenting att oroa sig för i dagsläget. Vissa hjärtfel är ofarliga för småbarn men måste åtgärdas (kanske vid 4-5 års åldern om det är det jag läst lite om) för att inte ge besvär när barnet blir större. Eller så bedömer Sahlgrenska att det är lugnt, inte behöver åtgärdas och kommer växa bort.

Men bilen går ju bra. Eller ja.. Den går.

I Umeyo.

Kategori: Allmänt

Idag har vi pratat postpartumblödning, flerbörd och prematur. Sen ätit pizza och bullar. Umeå bjuder på intressant kunskap och lugn och ro. Just nu med en katt på magen vilket totalt immobiliserat mig.