Rudies och konsten att leva livet

Om att vara fru till en, mamma till tre, hobbybonde och barnmorska.

Slut på semester.

Kategori: Allmänt

Den här semestern är så otroligt tung att avsluta, dels för att den har varit så himla bra på alla sätt och vis men också för att våren var så tung. Jag orkar inte jobba. Egentligen tycker jag det ska bli jättekul att gå tillbaka till jobbet nu och sen skolan, men efter våren.. den fantastiskt tunga våren.. är jag ännu helt slut. Våren var jobbig på alla sätt den kunde, ofantligt jobbig. I sommar har jag inte orkat mer än att göra roliga saker, verkligen i n g e n t i n g annat. Jag har behövt återhämtning och vila för jag misstänker att hösten kommer bli rätt tung den med. Sommaren har varit precis vad jag behövde, solig, varm, rolig, lättsam, glad och fin.

Första veckan var jag hemma själv med barnen och då fick jag och Ellie åka till Uppsala för hennes cellgiftsbehandling och bara att ha gjort bort det var som en stor sten som släppte från hjärtat och axlarna.

Sen vår härliga familjesemester till Danmark. Intensiva dagar, men roliga.

Bästa impulsresan på motorcykel till Norge, bara jag, John och Sebbe. Också intensivt men så så så kul. Oväntat kul.

Och nu sista veckan alla fina dagar i solen. På stranden, i skärgården, hemma på gården, i stan, hos vänner och så vidare.

Bästa, bästa sommaren på länge. Att jag inte vill jobba efter denna härliga tid hemma är kanske inte helt oväntat ändå. Men imorgon, då kommer jag. Åter mot sjukhuset, åter mot arbetet.

Hallå hallon!

Kategori: Allmänt

Efter alla dagar på stranden var det dags att gå ut i skogen. Jag, Karin, Vincent och Ellie plockade hallon, fanns hur mycket som helst. Barnen ledsnade och vi fick lämna lika mycket som vi plockat och mycket mer, knappt vi kunde slita oss.

När vi kom hem hade John och Iris städat huset, tagit hand om tvätten och lagat supergod pizza med kallrökt lax, pepparrot, ruccola och fetaost till lunch.

Mer fantastisk sommar.

Kategori: Allmänt

Värmen är konstant. Idag cyklade vi alla in till byn, Ellie hittade en kompis att vara med och vi andra lekte på förskolans utegård. Vi cyklade till Erik och Sahar där vi åt lunch och slappade, svettades.

På kvällen drog vi ut till Örarna på 60-årsfest, mycket trevligt och härligt att sitta där i solen, umgås, och äta otroligt god mat.