Rudies och konsten att leva livet

Om att vara fru till en, mamma till tre, hobbybonde och barnmorska.

Förmiddagsledig.

Kategori: Allmänt

Vilken härlig förmiddag idag, jag och Iris har gått en promenad i solen efter att storbarnen åkt till fritids och nu ska vi äta potatisbullar och sen åka till dagmamma/jobb.

Iris sover så gott när vi promenerar.

Innan storbarnen åkte till fritids hann vi även vara hos farmor och Tore och dricka kaffe samt skära upp en grekisk pyttipanna som John bara kan köra i ugnen när han kommer hem. Snart slipper vi vardagstrixandet i några veckor, oj vad skönt det ska bli.

Uppsalavisiten.

Kategori: Allmänt

Sista dagen för barnen på sina instanser imorgon, sån tur för nu orkar inte Ellie mer. Hon är helt slut. Helt slut. Och är vi bara hemma blir hon uttråkad fort. Det är svårt att finna någon balans.

Igår fick vi kallelse till Uppsala i alla fall så på onsdag ska hon få sin cellgiftsbehandling. Vi reser ner redan på tisdag och övernattar på hotell. Kanske shoppar vi lite till lilla fashionistan, äter god mat tillsammans och går på bio. Sånt som inte är så jobbigt, men ändå kul.

De andra barnen längtar nog också efter riktig ledighet, men inte lika mycket som Ellie.

Långpromenad.

Kategori: Allmänt

Jag och Iris gick på promenad idag innan lunch och Iris sov som en stock i vagnen hela tiden samt en halvtimme efteråt tills jag väckte henne. Trött tjej. Hon slutade sova på dagen vid nyår, me nu har hon som upptäckt att det är rätt mysigt och brukar fråga mig "får jag sova mamma?", vilket hon såklart får. När jag lämnade henne hos dagmamman sa hon "jag är inte ledsen när du går idag". Ibland brukar hon nämligen inte vilja bli lämnad, men hon var så himla sugen på dagmamman idag och det är så roligt att hon själv förstår att hon ibland inte vill bli lämnad men att andra gånger vill hon det. Helt söt.

Alltså lilla gulligull! Hon ville att jag skulle fläta hennes hår idag så då blev det så.