Rudies och konsten att leva livet

Om att vara fru till en, mamma till tre, hobbybonde och barnmorska.

Nattjouren.

Kategori: Allmänt

Jag packade om väskan när jag kom hem och åkte till sjukhuset där jag bytte av farmor inför nattjouren. Ellie sov redan när jag kom så hon lär ju vara lagom glad när hon vaknar och inser att farmor är ersatt. Hon har en vätskekarens på 1000 ml och det tycker hon tydligen är pest och pina och jag tänker bara herre så skönt, förra gången hade hon 300 som max.

Hennes albumin var 19 i förmiddags, så hon har läckt rätt rejält med protein senaste veckan/veckorna. Helt utan symtom förutom nu när hon själv insåg att hon inte kissade normalt längre. Så himla duktigt av henne att reagera på det, vilken tur!

Kortison in, Cellcept ökat. Antagligen nya prover imorgon. Kanske hon kan behöva något blodförtunnande om det inte vänder snabbt, men erfarenhetsmässigt vänder det så fort kortisonet kommer in. Eller ja.. Det gjorde då det när hon stod på sin gamla behandling. Övervakning av vätskebalans. Ser ingen direkt anledning till varför vi ska vara inne på sjukhuset i helgen, bara hon inte blir sämre. Sånt här ordentligt skov har hon inte haft sedan det begav sig, normalt sett fångar vi dem alltid mycket tidigt i förloppet.


En mamma på bussen och ett barn på sjukhus.

Kategori: Allmänt

Tur ändå att jag bestämt mig för att resa hem redan idag, en dag tidigare, när John ringer i går kväll och meddelar att Ellie hävdar att hon ej kissat på hela dagen. I morse en urinsticka som visar ett ordentligt proteinläckage. De for till sjukhuset och där tas prover som inte ser så bra ut och Ellie läggs in. Och jag som senast i förrgår sa att det går så bra nu och jo nog tror jag jag kommer hinna gå hela utbildningen klart innan nästa skov.

Nu sitter jag på bussen på väg hem efter en intressant vecka i Umeå och undrar varför jag vågade mig på att tänka såna trevliga tankar. Tur jag trivs i vården ändå.

Spiralinsättning har vi övat, nu ni! 

Middag på stan.

Kategori: Allmänt

Efter en lullig föreläsningsdag gick vi in till stan och åt middag. Fantastisk räkpizza med koriander, lime och dillcreme. Sjukt gott. Vin och öl till det.


Redan imorgon kväll åker vi hem. Då missar vi någon liten föreläsning på fredag, men hemmet lockar mer. Hela familjen är ledig på fredag och förrådet behöver rensas.