Rudies och konsten att leva livet

Om att vara fru till en, mamma till tre, hobbybonde och barnmorska.

Sista kvällen med gänget.

Kategori: Allmänt

Sista kvällen är dedikerad till att bli bästa kvällen. Efter all solig hajking under dagen orkade vi inte ens hem och duscha och fixa oss (läs dricka drinkar) utan gick istället ner till en båtuthurning och hyrde ett par trampbåtar.Vi trampade ut på floden och gled omkring i en timme, så otroligt härligt så det finns inget bättre. Vi hade med oss öl och gled runt bropelarna och en liten ö. Kyligt vatten, värmande sol.Vi släppte av Erik vid en liten ö där han hittade ännu en geocach.

När den medhavda ölen tog slut styrde vi upp mot en bar på en brygga och köpte nya bara.

När vi båtat färdigt hittade vi en restaurang där inkastaren bar mantel, den valde vi givetvis. Där grillades en hel spädgris ute på gatan och beställde en grillspett fick en det på ett svärd.

Vi satte några flaggor i norra Sverige.

Tur vi äter vegetariskt och fisk till vardags för under den här semestern har vi då bara frossat i kött.

Bjöds på "Czech alcohol" efteråt och en är ju artig och tackar ja.

Sedan gled vi vidare till en karaokebar bredvid, men de avslutade precis karaoken. Någon bar till hann vi med innan vi tog en taxi hem. Avslutade kvällen med burgare från McDonalds.

Slottsturen.

Kategori: Allmänt

Igår rådfrågade vi killarna vi hyr lägenheten av om vad vi inte får missa innan vi åker hem, så de rekommenderade att vi tar spårvagn upp till slottet och sedan strosar ner. Sjukt bra tripp.

Vi började med en hamburgare och Cola på en mysig restaurang vid muren. Energi behövs vid hajking.

En kort solstund, sedan äta i skuggan. Så himla fantastiskt väder vi haft.

Kring murar och smala parkstigar gick vi. Såg fåglar och statyer. Gick genom en spegellabyrint och hittade en linbana.

Som vi åkte ner med senare.

Först tog vi varsin öl vid en utkiksplats. Underbart!

Har hunnit bli några Pilsner Urquelle under veckan.

Väl nere på plan mark igen åkte vi fel, igen, och strosade sedan vidare.

Hamnade i ett thaispa och provade lite fiskterapi, fick sitta i ett skyltfönster och steka. Det var lite mindre härligt, men jaja.

Strosa, strosa, strosa. Torg, gatsten, broar och statyer.

Tv-tornet.

Kategori: Allmänt

Fan, jag ligger efter med bloggandet.

Det finns ett tv-torn, eller någon sorts mast av något slag, som syns nästan överallt när en promenerar runt i Prag. Där i finns idag en restaurang som erbjuder snofsig personal, fin utsikt och fine dining.

Tornet syns längst bak i denna bild.Vi åkte dit (jag hade förbokat bord) och vi kunde riktigt se på personalen (först tjejerna i receptionen som knappt tittade upp från sina iPhones och sen på serveringspersonalen med svarta kläder och hörsnäckor i öronen) hur de tänkte ååååååååh nej när vi travade in med våra gangstertatueringar och converse bland alla uppklädda kostymnissar med tillhörande hona som de försökte imponera på. Vi fick fantastiskt god mat, vi drack en massa gott vin (som sommeliern kom till bordet och serverade oss efter en mycket intressant genomgång och blaha blaha osv) och när vi gick kom personalen fram och tog i hand och tackade så mycket för besöket, med betydligt mindre pinne i röven än när vi först kom dit. Men ursäkta oss för att vi vet att ha en rolig tid, men ursäkta er för era fördomar.