Rudies och konsten att leva livet

Om att vara fru till en, mamma till tre, hobbybonde och barnmorska.

Föräldrastöd i grupp.

Kategori: Allmänt

Idag har jag startat upp min föräldragrupp. Det är 8 föräldrapar som väntar sitt första barn och under tre eftermiddagar ska bli undervisade kring förlossning, amning och föräldraskap. Egentligen vill jag bara säga åt dem att spänna av, ta det lungt och följa sitt hjärta så kommer allt bli kung, men det är inte särskilt pedagogiskt. Istället visar jag en bild på en moderkaka och ber dem inte se det som ett nederlag om Förlossningen skickar hem dem mitt i latensfasen. Minns det som igår när jag var på föräldrautbildning själv, men åren går ju.

Men säger då det, världens roligaste utbildning. Barnmorska alltså.

Långa dagar.

Kategori: Allmänt

Kvällarna blir korta när arbetsdagarna är långa, och så barnens aktiviteter nästan varje kväll på det. De här praktikveckorna kommer gå fort.

Iris blev tokprickig i måndags så John var hemma med henne. Idag har hon varit hos dagmamman men fortfarande lite trött och hängig. Det går åt rätt håll i alla fall. Ellie har haft proteinläckage i några dagar men nu börjar det rätta till sig, säkert en effekt av vaccinet hon fick. Ikväll är storbarnen på cupcaketävling i bygdegården och vi andra slappar. Så himla lyxigt att vara hemma alla kvällar och helger!

Iris pratar mycket om när hon ska börja skolan med Egon, imorgon tydligen. I morgon är i framtiden för Iris. Egon är Iris kompis hos dagmamman. Hon packar väskan full med trosor och strumpor och säger att hon är förberedd nu för att gå till skolan. Hon är så stor och så liten. Hon är lätt den smartaste lilla snart-treåringen jag vet av. Brås uppenbarligen på mig.

Första advent.

Kategori: Allmänt

Nu är alla stjärnor uppe. Jag har spenderat min dag med matlagning, började redan i morse och lagade tre middagar till veckan. En veglasagne, en rotsaksgratäng med soltorkade tomater och dagens middag som blev quornfärssås med klyftpotatis och fetaost.

Ellie har varit på kalas och Vincent hos kusin Jakob. Iris har varit fortsatt hängig så hon blir hemma med John imorgon. Ska väl inte klaga, vi har knappt varit hemma något alls med sjuka barn denna säsong men lite besvärligt är det ju. Framförallt eftersom vi inte kan dela lika då jag har praktik. Nästa vecka har Ellie en tandoperation inplanerad på Sunderby Sjukhus, samtidigt som jag har en superintressant utbildningsdag på Sunderby Folkhögskola som berör fertilitet, infertilitet och preventivmedel. Kan en klonas?