Rudies och konsten att leva livet

Om att vara fru till en, mamma till tre, hobbybonde och barnmorska.

Vab med två små barn och en gammal mamma.

Kategori: Allmänt

Hur kul är det egentligen att vara sjuk när en måste vara hemma med en massa barn samtidigt så en inte kan ligga i soffan, sträckse en dokumentärserie och käka godis hela dagen? Inte alls särskilt kul!

Så går det när en skaffar barn, just saying.

Tjejerna har pärlat, degat, badat och härjat. Vi åt tacos till lunch och nu ligger de på en puff cirka en centimeter från tvn och tittar på film. Jag låtsasdiskar samtidigt som jag tjuväter godis och bloggar. Egentligen ska jag gå igenom CTG-bedömning med mig själv men jag har ju hela daaaaaagen på mig.

Svamp och lingon.

Kategori: Allmänt

När jag kom hem från sjukhuset idag var Vincent i skogen med fyrhjulingen och plockade lingon och John hade en potatisgratäng i ugnen. Vi hade fått svamp av dagmamman innan helgen så av den lagade vi en god gryta med morötter från landet och några från kylen. Vincent rårörde sina lingon med socker. Blev en sanslöst god middag.

Iris vabbar med oss, imorgon är det min tur att vara hemma. Hon mår rätt bra men behöver några dagar hemma för återhämtning. Jag har inte råd att missa några pass på förlossningen, men imorgon var jag ledig enligt schemat. Idag har vi haft en lättsam dag där vi övat skulderdystoci, postpartumblödning och sugklocka. Sån lyx att våra norrbottniska huvudhandledare ordnar såna här dagar för oss.

Förkylda.

Kategori: Allmänt

Iris kom hem idag med ont i örat och feber. Egentligen har hon klagat på örat till och från redan sedan i helgen, men inget annat så vi har låtsas som att det inte existerade. Trodde väl hon skulle självhela, så som Lycka alltid gjorde om vi lät henne vara när hon var risig. Så fungerar tydligen inte barn.

Jag är också förkyld, men jag är ingen man så jag dör inte. Skoja! Ok, jag är förkyld och tycker faktiskt lite synd om mig själv men det går ju över. Jag kan andas och jag kan prata om jag inte talar med särskilt hög röst. Säkert nyttigt för mig att sänka tonen lite och lyssna mer än jag pratar.

Igår var Ellie på rutinkontroll på sjukhuset. Hon lämnade alla sina blodprover utan att lokalbedövning innan (för hon är ascool), hon berättade för läkaren att hon mådde bra och vi gick hem med en plan att sätta ut kortisonet helt inom några veckor och komma åter i början av nästa år. Om ni bara kunde förstå hur mycket jag hoppas det blir så, ojojoj. Hon var absolut överlycklig över att hitta passande plasthandskar i storlek XS och att göra vattenballonger av de i storlek L. Sjukhuset blir inte tråkigt för henne.