Rudies och konsten att leva livet

Om att vara fru till en, mamma till tre, hobbybonde och barnmorska.

Shopping, bebisfest och mer städ.

Kategori: Allmänt

Ellie börjar ridskola om någon vecka så igår var vi och köpte lite ridkläder. Byxor, skor och handskar. Hon ser knappt fram emot ridskolan. 


John var och styrde upp arcusparkeringen under vårens stora fyndmarknad hela förmiddagen, men när han slutade åkte vi till nyöppnade Harley-Davidson och kollade in lokalerna, åt lunch och strosade lite snabbt.


Efter sniklunchen åkte jag och väntade in Sahar inför en liten överraskningsfest vi anordnat inför hennes bebis. Hon blev superförvånad, sedan fikade vi och surrade på. Mycket trevligt var det.

Kvällen gick i vanlig ordning åt till städ i garaget. Sakta men säkert tar det sig.

Kuckeliku.

Kategori: Allmänt

En av årets kycklingar gal redan, hejbara! Ser ut att ha fått 3 hönor och 4 tuppar bland kycklingarna. Hur en könsbestämmer kalkoner vet jag inte ens? Tror jag har 20 fåglar sammanlagt nu, något sånt.

Tuppen var kyckling förra våren, han är chefen i hönshuset och styr upp bra. Nästan alla gamla höns har vi tagit bort så vi i stort sett bara har dem vi kläckt själv, det gjorde att det blev lugn och ro i huset. Två assistenttuppar har jag också. Livvakterna till chefstuppen. Verkar fungera bra ihop, men nu börjar de vara rastlösa allihopa och vill ut.

Se så fina ägg vi får nu när de kommit igång med värpningen igen.


Vi behöver få tag på en fristående isolerad frigga/boda/skjul där hönsen kan övervintra, tips på överflödig sådan mottages gärna.

Garaget tar form.

Kategori: Allmänt

Nu är det så ljust och fint i garaget så vi vill ju nästan inte bära tillbaka allt som hör hemma där, måste man ha saker i ett garage?

John har börjat installera belysningen och intentionen är att vi ska bli klar i helgen med detta projekt, det innefattar även att städa förrådet. Den som lever får se.