Rudies och konsten att leva livet

Om att vara fru till en, mamma till tre, hobbybonde och barnmorska.

Sjuuuuuuuuuuk.

Kategori: Allmänt

Jag och Vincent tog över Iris och Ellies förkylning, härligt. John har installerat garageport hela dagen och jag har legat i soffan och sett på TV. Jag och Vincent såg dokumentären om Malala på SVTplay och fick tillfälle att prata privilegier med honom. Han ska då inte behöva växa upp och tro att han är bättre än andra människor bara för att han råkade födas som vit i ett västvärldsland. Nej, jag ska bespara honom det. Han var helt chockad över att flickor inte får gå i skolan och när Malala som fjortonåring blev skjuten i huvudet för att hon vägrade sluta gå till skolan (som dumma män försökte förbjuda henne att göra) kunde han knappt tro sina ögon. Sen efter denna lilla verklighetslektionen fick han bjuda över Jakob på Minecrafteftermiddag, trots att vi "bara" tillåter honom sitta vid skärm tre timmar per dag och han redan nyttjat sina timmar. Kontrasten i barn och barn alltså.


När pojkarna spelade och Iris strosade runt här på Näset tog jag med mig puffen och en filt ut på baksidan och läste i solen. Här går Malala och blir skjuten i huvudet för att hon som tjej försöker få en utbildning och jag håller typ på att gå under av min förkylning. Privilegier.


Påsken är över nu och två av tre barn är inte fräscha nog att gå till fritids, blev visst påsklov för dem i alla fall. Vilken otur. Vilket privilegium. Att slippa ha skola på en hel vecka. Ojojoj.

KOMMENTARER:

  • Agneta i Närke säger:
    2017-04-17 | 19:47:40

    Krya på er!

Kommentera inlägget här: