Rudies och konsten att leva livet

Om att vara fru till en, mamma till tre, hobbybonde och barnmorska.

Slut påsklov.

Kategori: Allmänt

Efter ett helt värdelöst påsklov där alla varit sjuka typ hela tiden, avslutade vi med åtminstone en lovaktivitet. Badhuset. Malin badade med kidsen och jag övervakade från kanten. Tror inte mina bihålor hade uppskattat att bada. 


Nu är alla utom jag friska i alla fall. Ellie har dåligt med ork. Hon är på nedtrappning på kortisonet och denna gång ska vi köra en snabb nedtrappning på bara en månad, så vi håller tummarna att det fungerar. Vanligtvis trappar vi ner på 2-3 månader men hon blir så himla dålig av kortisonet så jag tar gärna och försöker en snabb variant. Nu tar hon en hästdos varannan dag och inget alls varannan dag så humöret varierar. De dagarna hon tar kortison är hon svinhungrig och de andra mer som vanligt. Något som är jobbigt för henne däremot, extra jobbigt, är att hon har öm hud till och från. Alltså beröring smärtar, framförallt när hon blir trött, och hon har svårt att komma till ro. Det är det värsta just nu och att det är det värsta är vi glada över. Orken saknas ännu, hon har tagit dessa två veckor rätt bra faktiskt, men då har hon bara legat i soffan och tittat på tv hela tiden. Helgen då hon varit igång mer har hon inte tolererat lika bra. Imorgon ska hon till skolan, det blir intressant att se hur det går.

Så förhoppningen är att alla ska gå till skola/dagmamma i veckan och jag ska bli frisk och allt ska vara frid och fröjd och vi ska leva lyckliga i resten av livet.

Kommentera inlägget här: