Rudies och konsten att leva livet

Om att vara fru till en, mamma till tre, hobbybonde och barnmorska.

2017.

Kategori: Allmänt


Om 2016 var mitt mörkaste år hittills så hämtade 2017 upp det rätt bra. Året har gått snabbast hittills, helt seriöst känns det inte riktigt som att jag hunnit med, så min enda plan med 2018 blir att vara lite mer närvarande. Mer här och nu. Men jag har mått bättre och livet har upplevts enklare, trots att det egentligen har varit ett tuffare år rent jobbmässigt/gårdsmässigt/sjukdomsmässigt.

(null)
I januari kidnappade vi Simon som fyllde 30 och reste till Budapest. Vi frös, drack öl, spa:ade, shoppade och reste sen hem. Det var kul!

(null)
I februari kläckte vi kycklingar och köpte kalkoner. Dem har vi ätit upp nu.

(null)
I mars gjorde jag slutpraktik som barnmorska och deltog på min femtionde förlossning, då firades jag på kliniken. Det var en helt fantastisk känsla!

(null)
I april turistade jag och John i vår egen stad. Vi gick på fin restaurang, bodde på hotell och såg en spelning.

(null)
I maj började vi med årets stora projekt, att bygga ett häst-/fårstall av en gammal, sned ladugård. Bara att tömma och riva allt var ett heltidsarbete i sig och vi höll oss sysselsatta hela sommaren.

(null)
I juni tog jag barnmorskeexamen och köpte mig får i examenspresent.

(null)

(null)
I juli åkte vi på en av (antagligen) livets största resor. Vi bilade över Kolahalvön i Ryssland och fiskade kungskrabba i Norge. Bodde i tält under den fantastiska midnattssolen och blickade ut över klipporna på Nordkap.

(null)
I augusti började Iris förskola.

(null)
(null)
(null)
I september reste jag och John till Småland på firmafest med mexicanskt tema på nöjesparken High Chaparral och sen tog vi med oss kidsen på härlig charterresa på all inclusive-komplex i Turkiet. 

(null)

(null)

(null)
I oktober blev stallet äntligen helt färdigt och hästar och får kunde flytta in. Jag köpte en äggkläckare och var tvungen att testa den vilket resulterade i 14 nya kycklingar.

(null)
I november for vi på miniweekend till Pite Havsbad med kidsen och sen var vi på en skrämmande halloweenfest ute på en udde i Råneå.

(null)
Och i december åkte vi på årets sista resa, blev en miniweekend med kidsen igen. Denna gång till Umeå efter att Ellie fått hotellövernattning och sånt i gåva av Min Stora Dag.

Som sagt. Att läsa färdigt till barnmorska och börja jobba på världens läskigaste jobb (och bästa givetvis!) och Ellies sjukdom som inte varit stabil och ett stall som sög all fritid (och i slutet nästan all livsgnista också) så är det ett under att jag ser tillbaka på detta året med sån glädje och myskänsla. Tycker faktiskt 2017 har varit toppen och vi har sett till att ge 2018 de bästa förutsättningarna. Nu kör vi!


I mitt vinterland.

Kategori: Allmänt

Ställde klockan på 8 i morse. Att sova till 10, vilket påhitt! 8 är en rimlig sovmorgon. 

Vaknade med ett ryck både jag och John, gick upp och kokade ägg och rostade bröd och sånt, barnen sov. Livet är allt bra konstigt ibland.

Men de vaknade och vi åt frukost och tog våra mediciner och klädde på oss och gick ut på gården. Fåren fick nytt hö och hönsen fick ett badkar med jord att tvätta sig i. Vincent körde traktor och Ellie åkte skoter. Farmor tog fram sparkar så Iris kunde susa fram här över Näset. Sedan skottade vi fram grillplatsen och badtunnan och grillade våfflor till lunch.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Älskar såna här dagar. Då vi alla är lediga och vädret är perfekt vinterväder och vi har pyssel att göra på gården och kan vara ute nästan under hela den ljusa delen av dagen.

På eftermiddagen for Vincent på herrbasket i Luleå Energi Arena och han tog med sig pappa John. Tjejerna var hos farmor och jag var hemma själv. Läste lite bok, slumrade lite i soffan, åt godis. 

John och Vincent kom hem med snabbmat som vi åt och sedan gick jag ut på en snabb och härlig promenad. Måste insupa utomhus ordentligt när vädret tillåter, verkligen inte svårt att njuta såna här dagar.

Nu läsning resten av kvällen. Kanske ett bad i bubbelkoppen eller en bastu när kidsen går och sover. Bästa avslut på bästa dagen.

(null)


Att njuta av livet.

Kategori: Allmänt

Fick en bok av mamma i julklapp, skriven av någon sorts livscoach/föreläsare och handlade om att njuta av livet och ändå få saker gjorda. Läste den i förrgår och insåg att jag nog är ganska bra på att njuta av livet men att en liten påminnelse behövdes. Nu ska jag njuta ännu mer, av det lilla.

Så när jag kom hem efter jobbet klockan 22 igår satte jag mig i soffan och slog upp en bok, John serverade en liten whisky. Jag smuttade på den medan jag läste och avslutade sen med godispåsen. Det är väl att njuta om något.

(null)